3° Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων στη Στέγη

3o-festival-newn-xorografwn-new--2

23 & 24 Μαρτίου 2016

 

Όπως και στις προηγούμενες διοργανώσεις του, το 3ο Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων της Στέγης, δίνει βήμα και αυτή τη χρονιά τόσο στους Έλληνες της διασποράς, που δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους στην καλλιτεχνική σκηνή της Ευρώπης, όσο και σε εγχώριες παρουσίες που καταθέτουν το στίγμα τους διαμορφώνοντας τάσεις στο σύγχρονο ελληνικό χορό. Επισης, το Φεστιβάλ στρέφεται για πρώτη φορά στο καλλιτεχνικό δυναμικό της Κύπρου, προσδοκώντας να ανοίξει ένα διάλογο που πριμοδοτεί και υποστηρίζει τα ανοιχτά σύνορα στην τέχνη. Οι φετινές τρείς νέες παραγωγές που έχουν υλοποιηθεί με την υποστήριξη αναγνωρισμένων κέντρων χορού της Ελλάδας και του εξωτερικού, επιχειρούν να αφουγκραστούν τον παλμό της εποχής, να προβληματίσουν σε σχέση με την αναγκαιότητα της τέχνης και να εντείνουν το διάλογο με τον θεατή.

Οι παραστάσεις της φετινής διοργάνωσης, με διαφορετικό ύφος και προσανατολισμό η καθεμία, καλύπτουν ένα ευρύ θεματικό φάσμα. Με αφετηρία το διεπιστημονικό ενδιαφέρον της, η Ευαγγελία Κολύρα επικεντρώνεται στην αναπνοή για να ερευνήσει, όχι μόνο τις τεχνικές πρόσληψης του σώματος, αλλά και τις συνδηλώσεις που προκύπτουν από τη διαχείριση μιας τόσο οργανικής λειτουργίας. Η δουλειά της Ιωάννας Αγγελοπούλου, έχει φιλοσοφικό και μυθολογικό υπόβαθρο, καθώς μέσα από το πρίσμα της Θεογονίας του Ησίοδου πειραματίζεται με τις έννοιες του χώρου, της σωματικής επαφής, της αντίστασης και της παραίτησης. Τέλος, ο Χάρης Κούσιος συμπράττει με ένα σπουδαίο μουσικό της γενιάς του, τον Δημήτρη Σκύλλα, σε ένα τολμηρό εγχείρημα στη Μεγάλη Σκηνή της Στέγης, στο οποίο μαζί επαναπροσδιορίζουν την έννοια του μοιρολογιού, της αέναης περιπλάνησης και του πάσχοντος σώματος.

Σύλληψη και Καλλιτεχνική Διεύθυνση Φεστιβάλ: Κάτια Αρφαρά.

 

  • Ευαγγελία Κολύρα, 10,000 litres | ώρα 19:00, Μικρή Σκηνή
  • Χάρης Κούσιος, Lacrimal  | ώρα 20:30, Κεντρική Σκηνή
  • Ιωάννα Αγγελοπούλου, Παλάμη με Παλάμη | ώρα 22:00, Μικρή Σκηνή

 


info: Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (μικρή σκηνή), Λ. Συγγρού 107 – 109, Αθήνα (μετρό Συγγρού-Φιξ) │Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό: 7€. Μειωμένο ή μικρή παρέα (5-9 άτομα): 6€,  Μεγάλη παρέα (10+ άτομα): 4€, ΑΜΕΑ & άνεργοι: 4€, συνοδός ΑΜΕΑ: 7€. Γραμμή εισιτηρίων: τηλ. 210 900 5 800 ( Δε – Κυρ 9:00-21:00 ) και ηλεκτρονικά στο www.sgt.gr


 

dancepress.gr