Φεστιβάλ Χορού Motum

12742440_10153927906394805_4421622084420895773_n

Μια νέα διοργάνωση για το χορό, το Φεστιβάλ Χορού Motum θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς “Μελίνα Μερκούρη”, στη Θεσσαλονίκη, με καλλιτεχνική σύμβουλο την Τατιάνα Παπαδοπούλου.

Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν ομάδες με αξιόλογη καλλιτεχνική πορεία από την Ελβετία, τον Καναδά, την Αγγλία, τη Γερμανία και την Αθήνα, καθώς και Έλληνες χορευτές που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα δοθούν masterclasses από συμμετέχοντες χορογράφους (δηλώσεις συμμετοχής στο dancersofnorth@hotmail.com) .
 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  • 19 Μαρτίου: One One One -  Iωάννης Mανταφούνης, Aoife McAtamney

Το one one one είναι μία διαφορετική βραδιά χορού, είναι μία αφυπνιστική εμπειρία. Οι καλλιτέχνες μεταφράζουν συναισθήματα από το κοινό, τα μετατρέπουν για να τα στείλουν πίσω σε αυτό μέσα σε μία χορευτική φόρμα. Οι εκτελεστές χρησιμοποιούν το χώρο του κοινού σαν ένα χώρο πειραματισμού και όχι παρουσίασης. Δίνοντας τον κοινό τους χώρο και χρόνο που το κοινό αποφασίζει. Οι καλλιτέχνες συμμετέχουν σωματικά και ψυχικά για την αποσταθεροποίηση μιας ορισμένης ιδέας για την πραγματικότητα, δίνοντας την ευκαιρία στους θεατές να εξερευνήσουν τα όριά τους ή τη σχέση τους με την παράβαση. Το έργο παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Αγαπητό κοινό :”Εσείς επιλέγετε τη διάρκεια της προσωπικής σας παράστασης. Εμείς θα είμαστε επί σκηνής και θα σας περιμένουμε. Είστε ελεύθεροι να περιηγηθείτε σε όλο το χώρο του θεάτρου και να λάβετε μέρος στην παράσταση. Φυσικά χωρίς εσάς δεν μπορεί να υπάρξει παράσταση. Χωρίς την παρουσία σας στις δύο καρέκλες που θα έχουν τοποθετηθεί στη σκηνή δεν μπορεί να υπάρξει κίνηση.” 
 

  • 21 Μαρτίου: Alternative bodies - Χριστίνα Μερτζάνη, Ευάγγελος Πουλίνας

Το Alternative Bodies είναι ένα ντουέτο που διαπραγματεύεται τη διαφορετικότητα και την ένωση. Δυο διακριτά διαφορετικά σώματα, ένα γυναικείο και ένα αντρικό, προσπαθούν να συνυπάρξουν, να ενωθούν, να συμβιώσουν, να αναγνωρίσουν τις ομοιότητες και τις διαφορές τους. Στην προσπάθειά τους αυτή επισκέπτονται ξεχασμένες πτυχές της προσωπικότητάς τους και της εξελικτικής τους πορείας. Ένστικτα και συναισθήματα τους συμπορεύουν και τους διακατέχουν. Τα σώματά τους μπλέκονται, μπερδεύονται καθώς προσπαθούν να καταλάβουν ο ένας τον άλλο. Αποτέλεσμα των πράξεών τους οι απρόσμενες συνενώσεις. Η πρωτότυπη μουσική είναι της Μάρθας Μαυροειδή. Το έργο έκανε πρεμιέρα στο Κάσσελ της Γερμανίας το 2015.
 

  • 21 Μαρτίου: 2points - Στέλλα Ζάννου, Εldon Pulak

Το 2Points είναι ένα ταξίδι μεταξύ δύο σημείων. Από το συνειδητό στο ασυνείδητο, από το παρελθόν στο παρόν. Ταξίδι με στάσεις στις αναμνήσεις, στις επιθυμίες και στις προσδοκίες μιας ανθρώπινης ζωής. Ή και δύο. Δύο άνθρωποι που αντανακλούν ο ένας την εικόνα του άλλου, την κίνηση, τη λάμψη, τους φόβους τους. Το ντουέτο παρουσιάστηκε το 2013 και το 2014 στο Βερολίνο - Dock11, το 2015 στο Φεστιβάλ SAF στη Σαντορίνη και το 2016 στο Όλβιο στην Αθήνα.
 

  • 23 Μαρτίου: Μετά -  Άρτεμις Λαμπίρη, Κάντυ Καρρά

Το ΜΕΤΑ είναι ένα χορογραφικό έργο που πραγματεύεται την ανθρώπινη αντίδραση μετά από ένα μεγάλο σοκ ή μια μεγάλη μάχη. Φωτογραφίζει τη στιγμή όπου κανείς συνειδητοποιεί πως η ζωή συνεχίζεται είτε αυτός το θέλει, είτε όχι. ΜΕΤΑ από κάθε μάχη, κανείς προσπαθεί να επαναπροσδιορίσει τον εαυτό του για να συνειδητοποιήσει ποια χαρακτηριστικά του έχουν αλλάξει, τι έχασε και τι κέρδισε. Το ΜΕΤΑ είναι μια κινούμενη εικόνα, που παρενθέτει την ένταση της ακούσιας συνέχισης της ζωής.

Το ΜΕΤΑ ξεκίνησε ως έρευνα στο πλαίσιο των 110 ετών από τη συγγραφή του μανιφέστου της Ισιδώρας Ντάνκαν το Μάιο του 2013 στο Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας & Ραϋμόνδου Ντάνκαν στην Αθήνα και έκτοτε έχει παρουσιαστεί το 2014 στο ARC dance festival και στο “Θησείον ένα θέατρο για τις Τέχνες” και το 2015 στο Φεστιβάλ Ελλήνων Χορογράφων, στο Διεθνές συνέδριο “Athens is Dancing”, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και στο 1ο Φεστιβάλ σύγχρονου χορού της Πάτρας.
 

  • 23 Μαρτίου: The wishing well - Eva Recacha, Mάρθα Πασακοπούλου

Το Wishing Well είναι ένα  έργο που διεκδικεί την αξιοπρέπεια και τη σημασία των ονείρων και των ιδανικών μας, και το ρόλο που διαδραματίζουν στη διαμόρφωση της ταυτότητάς μας. Φιναλίστ του χορογραφικού διαγωνισμού Place Prize 2013 (London) - "Ένας σημαντικός υποψήφιος για την πρώτη θέση" (The Stage), "Μοναδική περφόρμερ" (Metro). Το Wishing Well εκφράζει τη μετατροπή του χαρακτήρα της χορεύτριας μέσω της πίστης, των δεισιδαιμονιών και των διαφόρων αναμνήσεων της προσωπικής της ιστορίας.
 

  • 26 Μαρτίου: Ρωμαίος +... - "Ήρος Άγγελος" - Πέτρος Γάλλιας, Νικολέτα Καρμίρη, Νώντας Δαμόπουλος, Ιβάν Νετσιταϊλένκο

Ρωμαίος +… “Όταν μιλώ για τον έρωτα. Μιλώ για το τίποτα. Αλλά δεν πειράζει. Εγώ μιλώ για τον έρωτα….” Στην παράσταση ακούγονται σπαράγματα από το έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ "Ρωμαίος και Ιουλιέττα"

 


info: Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς “Μελίνα Μερκούρη”, Κομνηνών 60, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη │Ώρες έναρξης: 19 & 26 Μαρτίου στις 21:00, 21 & 23 Mαρτίου στις 21:15 | Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό: 10€. Μαθητικό, φοιτητικό: 8€. Κρατήσεις εισιτηρίων 10:00-14:00, τηλ  2313 314 570 και 17:00-19:00, τηλ. 2310 346 064.


 

 

dancepress.gr