"Ενα μικρό βήμα" για 7η χρονιά στην Κέρκυρα

afisa_xorigoi_deltio

Το φεστιβάλ σύγχρονου χορού Ένα μικρό βήμα με καλλιτεχνικούς διευθυντές τη Χριστίνα Μερτζάνη και τον Ευάγγελο Πουλίνα (Ελεύθερη Πτώση), επαναλαμβάνεται για 7η χρονιά στην Κέρκυρα, με παραστάσεις Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, σεμινάρια τεχνικής σύγχρονου χορού για επαγγελματίες χορευτές και φέτος, για πρώτη χρονιά, και για ερασιτέχνες.

Επίσης, φέτος πραγματοποιείται μια νέα συνεργασία με τον καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Θοδωρή Λώτη, καθώς και με τις σχολές χορού της Κέρκυρας. Το φεστιβάλ αξιοποιεί δρόμους, πλατείες, κτίρια με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, θέτοντας ως στόχο να εξαπλωθεί η εμβέλεια προσέγγισης του σύγχρονου χορού και να αναδειχθεί ο δημόσιο χώρος ως ιδανικός τόπος έκφρασης της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας. Παράλληλα, δίνει την ευκαιρία στους δημιουργούς για ανταλλαγή ιδεών, εμπειριών και οραμάτων γύρω από το σύγχρονο χορό.

Σε αυτή την 7η διοργάνωση το βλέμμα στρέφεται και προς τη νέα γενιά και για πρώτη φορά, μαθητές και μαθήτριες των σχολών χορού της Κέρκυρας χορογραφούν και χορεύουν το δικό τους έργο στο Φεστιβάλ.
 

  • Σάββατο 23 Iουλίου 2016

-- Νεφέλη Μηλιωτάκη & Αγγελική Μαρίτσα (Νέοι δημιουργοί από την Κέρκυρα)
-- Sita Ostheimer
-- Liadain Herriott

Performance project από την Sita Οstheimer
 

  • Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

-- Αθανασία Κανελλοπούλου
-- Jos Baker
-- Johannes Wieland

Performance project από τους Χριστίνα Μερτζάνη και Ευάγγελο Πουλίνα (με την συμμετοχή του καθηγητή του ιονίου πανεπιστημίου Θοδωρή Λώτη)
 

  • Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

-- Aθηνά Λιμπάντζη (Νέοι δημιουργοί από την Κέρκυρα)
-- Giovanni Leonarduzzi
-- Αναστασία Μπρουζιώτη

Performance project απο τον Jos Baker

 


info: Παλαιά Ανάκτορα, Κέρκυρα | Ώρα έναρξης: 21.30 | είσοδος ελεύθερη


 

dancepress.gr