1ο Ετήσιο «Γκαλά Χορού» στην Κρήτη

afisa_gala

Ένα κορυφαίο καλλιτεχνικό γεγονός, το 1ο Ετήσιο «Γκαλά Χορού», με ονομασία “International Grand Gala étoiles du ballet” θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην Κρήτη (29 & 30 Απριλίου 2017), με την παρουσία διεθνούς φήμης χορευτών από τα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου.Την καλλιτεχνική διεύθυνση της εκδήλωσης έχει η χορεύτρια, χορογράφος και maître de ballet Χριστιάνα Στεφάνου. Η εκδήλωση εντάσσεται στα γενικότερα πλαίσια πολιτιστικής και τουριστικής αναβάθμισης της Κρήτης.

Με τη συμμετοχή πολλών καταξιωμένων καλλιτεχνών, οι Υen Han και Filipe Portugal από το Μπαλέτο της Όπερας της Ζυρίχης, Maxim Chashchegorov της Όπερας του Μονάχου, Ayako Nakano, Jorge Garcia Perez και Tana Rosas Sune της Όπερας της Βασιλείας (Ελβετία), Rin Okuno και Valentin Stoicα του Εθνικού Μπαλέτου του Βουκουρεστίου, Marcia Jaquelina και Moacir Emanoel του Θεάτρου Colon της Βραζιλίας, Antonella Albano και Federico Fresi από το Εθνικό Μπαλέτο της Σκάλας του Μιλάνου, θα έρθουν να μας μαγέψουν και να μας μεταφέρουν στον κόσμο του κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου, χορεύοντας διαφορετικές χορογραφίες, σόλο και pas de deux οι οποίες προέρχονται από τις πιο διάσημες variations του μπαλέτου (Η Λίμνη των Κύκνων, Ζιζέλ, Ωραία Κοιμωμένη, Δον Κιχώτης, Κάρμεν, ο Κουρσάρος).

Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια σε μαθητές, ερασιτέχνες και επαγγελματίες χορευτές του κλασικού χορού, με σκοπό οι συμμετέχοντες να έχουν την ευκαιρία να ζήσουν και να μοιραστούν μεταξύ τους αυτή τη ξεχωριστή εμπειρία, με καθηγήτρια χορού την Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Γκαλά, Χριστιάνα Στεφάνου.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν 28, 29 και 30 Απριλίου 2017, σε δύο επίπεδα (intermediate και advanced).

Η Χριστιάνα Στεφάνου είναι πτυχιούχος της Ανώτατης Κρατικής Ακαδημίας του Μονάχου και σολίστ του Μπαλέτου της Κρατικής Όπερας της Βαυαρίας (Μόναχο), όπου μεταξύ άλλων, ερμήνευσε ρόλους σημαντικών χορογράφων σε μπαλέτα όπως: Giselle, Η κυρία με τις καμέλιες, Καρυοθραύστης, Συμφωνία σε ντο, κ.ά, ενώ παράλληλα συμμετείχε σε περιοδείες ανά τον κόσμο. Συνεργάστηκε με κορυφαίους καθηγητές χορού και με σημαντικούς χορογράφους, μεταξύ των οποίων οι: John Neumeier, William Forsythe, Maurice Béjart, Jiří Kylián, Lucinda Childs. Έχει διδάξει σε Όπερες και συγκροτήματα μπαλέτου σε όλο τον κόσμο (Αγγλία, Βαυαρία, Στουτγάρδη, Ελβετία, Βοστώνη, Ρουμανία, κ.α.). Υπήρξε μέλος της Επιτροπής Κρατικών Βραβείων Χορού. Από το 2000 εργάζεται ως maître de ballet στο συγκρότημα μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και ως καθηγήτρια μπάλετου στην Επαγγελματική Σχολή Χορού της ΕΛΣ και στην Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης (ΚΣΟΤ).

 


info: Μεγάλο Κλειστό Γυμναστήριο «Τα δύο Αοράκια», Ν. Αλικαρνασσός Ηρακλείου Κρήτης - Πληροφορίες: τηλ 28970 41044, 6986 678 777 | Ώρα έναρξης Γκαλά: 21.00
 

dancepress.gr