3η Πλατφόρμα Παραστατικών Τεχνών Mēta

meta_3rd_platform_2

Η Mēta συνεχίζει τη δημιουργική της πορεία, με την 3η Πλατφόρμα Παραστατικών Τεχνών, που θα παρουσιαστεί 4 ως 7 Μαΐου στο Θέατρο ΠΟΛΗ, με παράλληλη σχετική έκθεση, που αφορά ολόκληρη τη διαδικασία σύλληψης και δημιουργίας των έργων.

Πώς διαμορφώνονται έξι work in progress έργα μέσα από την καλλιτεχνική συνομιλία;

Στην 3η πλατφόρμα Mēta έξι καλλιτέχνες δημιουργοί έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να αναπτύξουν διάλογο επί του έργου τους, με έξι επιλεγμένους καλλιτέχνες των παραστατικών τεχνών: τον Δημήτρη Θεοδωρόπουλο, την Ίριδα Καραγιάν, τον Ευριπίδη Λασκαρίδη, τη Σοφία Μαυραγάνη, τον Αλέξανδρο Μιστριώτη και την Αργυρώ Χιώτη.

Ο Φίλιππος Βασιλείου, ο Ιάσονας Δαμοράκης με την Αγγελική Αναργύρου, η Μαρκέλλα Δεμερτζή με τη Μαρία Παπαδοπούλου, ο Στράτος Μπιχάκης, η Εύα Παπαδοπούλου και οι ReCompulsive Behaviours (Μυρτώ Λάντζα, Άννα Σαπουνάκη, Μυρτώ Σαρμά, Δήμητρα Τρούσα) διατρέχουν τους τελευταίους μήνες την καλλιτεχνική τους αναζήτηση με την πολύτιμη συνδρομή των συνομιλητών τους, μέσα από μία σχέση εμπιστοσύνης και δημιουργικής ανταλλαγής. Ανά τακτά διαστήματα, με συναντήσεις feedback και διαλόγου με ολόκληρη την πλατφόρμα, οι καλλιτέχνες δημιουργοί εξελίσσουν το έργο τους.

Η ενσάρκωση του ανοιχτού και ελεύθερου πεδίου αυτής της αλληλεπίδρασης λειτουργεί δίνοντας χώρο στους δημιουργούς να συνδιαλέγονται τόσο μεταξύ τους, όσο και με άλλους καλλιτέχνες, ανταλλάσσοντας ιδέες και ερεθίσματα για το έργο τους.

Η κεντρική ιδέα της Mēta

H Mēta αποτελεί μια πλατφόρμα καλλιτεχνών, οι οποίοι καλούνται να συμπράξουν, με απώτερο σκοπό τη δημιουργία σειράς παραστατικών έργων. Η γενεσιουργός ιδέα βασίζεται στην ανάγκη ώθησης νέων καλλιτεχνών στη σύμπραξη, με βασικό άξονα τη διεύρυνση των δημιουργικών οδών και του σύγχρονου καλλιτεχνικού πεδίου. Η επίτευξη αυτής της ιδέας πραγματοποιείται μέσω της αλληλεπίδρασης διαφορετικών τεχνών και καλλιτεχνών, προωθώντας μια αντίληψη ολιστικής προσέγγισης του σύγχρονου παραστατικού έργου, ανεξαρτήτως είδους. Πρόκειται για αλληλεπίδραση που εμπλέκει το χορό, το θέατρο, τη μουσική και τις καλές τέχνες. Η Mēta είναι μία διαδικασία σε εξέλιξη που αποσκοπεί να αποτελέσει το έναυσμα και για άλλες τέτοιου είδους πρωτοβουλίες. Το όλο εγχείρημα δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα και λειτουργεί υπό τη νομική υπόσταση της Tripodium AMKE.

Καλλιτέχνες δημιουργοί: Φίλιππος Βασιλείου, Ιάσονας Δαμοράκης και Αγγελική Αναργύρου, Μαρκέλλα Δεμερτζή και Μαρία Παπαδοπούλου, Στράτος Μπιχάκης, Εύα Παπαδοπούλου, ReCompulsive Behaviours (Μυρτώ Λάντζα, Άννα Σαπουνάκη, Μυρτώ Σαρμά, Δήμητρα Τρούσα)

Συνομιλητές Καλλιτέχνες: Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, Ίρις Καραγιάν, Ευριπίδης Λασκαρίδης, Σοφία Μαυραγάνη, Αλέξανδρος Μιστριώτης, Αργυρώ Χιώτη

Συνολική διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά

Καλλιτέχνες Δημιουργοί 3ης Πλατφόρμας Παραστατικών Τεχνών Mēta

  • Φίλιππος Βασιλείου - AUTO

Σύλληψη ιδέας / Δημιουργία / Σκηνικά: Φίλιππος Βασιλείου
Ερμηνεία: Ελένη Βασιλείου
Διάρκεια: 10 λεπτά
Συνομιλήτρια: Ίρις Καραγιάν
 

  • Ιάσονας Δαμοράκης και Αγγελική Αναργύρου - ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ - Ένα μουσικοχορευτικό δρώμενο σε μια πράξη.

Μουσική Σύνθεση: Ιάσονας Δαμοράκης
Ιδέα / Σύλληψη: Ιάσονας Δαμοράκης, Αγγελική Αναργύρου
Εκτέλεση / Συνδημιουργία: Αγγελική Αναργύρου, Νίκος Ράπτης
Διάρκεια: 13 λεπτά
Συνομιλητής: Δημήτρης Θεοδωρόπουλος
 

  • Μαρκέλλα Δεμερτζή και Μαρία Παπαδοπούλου - ma

Σύλληψη / Δημιουργία: Μαρκέλλα Δεμερτζή, Μαρία Παπαδοπούλου
Χορογραφία / Εκτέλεση: Μαρία Παπαδοπούλου
Διάρκεια 10 λεπτά
Συνομιλητής:  Αλέξανδρος Μιστριώτης
 

  • Στράτος Μπιχάκης - Pulse

Σύλληψη / Σύνθεση: Στράτος Μπιχάκης
Μουσική: Στράτος Μπιχάκης, Άκης Σίνος
Διάρκεια: 12 λεπτά
Συνομιλήτρια: Αργυρώ Χιώτη
 

  • Εύα Παπαδοπούλου - A sound scape study

Χορογραφία: Εύα Παπαδοπούλου
Ερμηνευτές: Εύα Μιχαλά και Εύα Παπαδοπούλου
Τεχνικός ήχου: Φίλιππος Θεοχαρίδης
Διάρκεια: 9.30 λεπτά
Συνομιλητής: Ευριπίδης Λασκαρίδης
 

  • ReCompulsive Behaviours (Μυρτώ Λάντζα, Άννα Σαπουνάκη, Μυρτώ Σαρμά, Δήμητρα Τρούσα) - Preservative: The Series, Part1: /ˈfɔ.vɔs/

Συντελεστές: ReCompulsive Behaviours (Μυρτώ Λάντζα, Άννα Σαπουνάκη, Μυρτώ Σαρμά, Δήμητρα Τρούσα)
Διάρκεια: 13 λεπτά
Συνομιλήτρια: Σοφία Μαυραγάνη
 


info: Θέατρο ΠΟΛΗ, Φωκαίας 4 & Αριστοτέλους 87, Πλατεία Βικτώριας (δίπλα στον ΗΣΑΠ). Τηλεφωνικές Κρατήσεις: 6938 446 793 | Ώρα έναρξης: στις 21.00 | Τιμές εισιτηρίων: 10€ γενική είσοδος / 8€ μειωμένο


 

dancepress.gr