9ο Arc for Dance Festival

arc2017_

Το Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Arc For Dance παρουσιάζει κάθε χρόνο, μέσα από μια ξεχωριστή θεματική προσέγγιση, έργα των πιο υποσχόμενων νέων χορογράφων, αλλά και έμπειρων δημιουργών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με διεθνή παρουσία. Η φετινή διοργάνωση φέρει τον τίτλο Transition και πραγματοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Η διοργάνωση του Φεστιβάλ, από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία DAN.C.CE Unitiva υποστηρίζεται από το κέντρο χορού Dance Cultural Centre και το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό δίκτυο σύγχρονου χορού Aerowaves.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2017

  • Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017 

-- Η Μάρθα Πασακοπούλου και ο Άρης Παπαδόπουλος, δύο ανεξάρτητοι καλλιτέχνες, συν-δημιουργούν για πρώτη φορά με το έργο τους Touching.just. Το έργο είναι μια απόπειρα συνάντησης με τον “άλλον”, μια κοινή απόφαση για το “μαζί”.

-- Το έργο Staying alive της Κροάτισας χορογράφου Jasna L. Vinovrski αντικατοπτρίζει τη σταδιακή μετάβαση κατά τη διαδικασία της μετανάστευσης. Το λεπτό χιούμορ και οι πολλαπλοί παραλογισμοί οικοδομούνται καθώς η καλλιτέχνις μπαίνει σταδιακά σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
 

  • Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

-- Το Bolero του Ισπανού χορογράφου Jesús Rubio Gamo είναι ένα έργο για την αγάπη και εξερευνά τη μετάβαση από την ευχαρίστηση στην εξάντληση. ‘Οταν η επανάληψη συνεχίζεται αδιάκοπα, ακόμη και τα καλύτερα καταλήγουν στη διάσπαση…

-- Το έργο Dalga της Ελληνίδας χορογράφου Eύη Σούλη είναι μια απόπειρα σωματικής έρευνας πάνω στο λαϊκό ιδίωμα, ένα έργο που ψάχνει να βρει το βηματισμό του ανάμεσα στη συλλογική μνήμη, το θάνατο και τον έρωτα. Μια μετάβαση από το σιγοτραγούδισμα, σε ένα ουρλιαχτό επίδειξης.

-- Το Everything is ok του Ιταλού χορογράφου Marco D'Agostin, εξετάζει τις κινητικές μεταβάσεις οι οποίες δημιουργούν μια αδιάκοπη αλυσίδα κίνησης που δοκιμάζει τόσο τον χορευτή, όσο και το κοινό. Πότε το βλέμμα μας θα κουραστεί και θα παραδοθεί; Για αυτό το πλήθος 'κουρασμένων ματιών' τι έχει απομείνει για να δει;

 


info: 21 & 22 Οκτωβρίου 2017 | Θέατρο Ροές, Ιάκχου 16, Γκάζι, Αθήνα (μετρό Κεραμεικός) | Ώρα έναρξης: 20.00 | Τιμή εισιτηρίου: 13 €. Πληροφορίες κρατήσεων και πώληση εισιτηρίων: 210-523 05 82 

 

dancepress.gr