Φεστιβαλ Θεραπειων μεσω Τεχνων

sa-art-therapy-web

Στις θεραπείες μέσω Τέχνης, η δημιουργική χρήση των εικαστικών μέσων αποτελεί ένα όχημα για την μη-λεκτική και/ή συμβολική επικοινωνία. Αυτό γίνεται μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον ενισχυμένο από την καθορισμένη σχέση πελάτη – θεραπευτή, με σκοπό να επιτευχθούν προσωπικοί και/ή κοινωνικοί θεραπευτικοί στόχοι για τον πελάτη (απόσπασμα απο το βιβλίο Arts Therapies: A Research-Based Map of the Field, των Β. Κάρκου και P. Sanderson 2006, p. 46).

Οι Θεραπευτές μέσω Τέχνης είναι αναγνωρισμένοι επαγγελματίες, συνήθως εκπαιδευμένοι σε επίπεδο μεταπτυχιακού, οι οποίοι δουλεύουν με μια ποικιλία ομάδων πληθυσμού σε διάφορα πλαίσια.

Η εβδομάδα αυτή στο Pilion Center θα προσφέρει μια εισαγωγή στις τέσσερεις θεραπείες μέσω της Τέχνης :
• Εικαστική Θεραπεία
• Θεραπεία μέσω Κίνησης – Χοροθεραπεία
• Δραματοθεραπεία
• Μουσικοθεραπεία
καθώς επίσης και σημαντικές σχετικές προσεγγίσεις, θεωρίες και παραδείγματα από σχετική κλινική δουλειά έμπειρων Έλληνων και Βρετανών Θεραπευτών μέσω της Τέχνης. Δεν υπάρχει απαίτηση για τους συμμετέχοντες να έχουν προηγούμενη εμπειρία, είτε στις παραπάνω τέχνες είτε στις θεραπείες μέσω αυτών.

Όσοι ενδιαφέρονται να εκπαιδευτούν στις Θεραπείες μέσω Τέχνης, ή όσοι ενδιαφέρονται να βιώσουν κάποια από αυτές, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο φεστιβάλ ώστε να έρθουν σε επαφή με τις Θεραπείες μέσω της Τέχνης σε μια κοινότητα που βρίσκεται σε ειδυλλιακή τοποθεσία του Πηλίου. Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, θα ενθαρρύνουμε όλους τους συμμετέχοντες  να μάθουν μέσα από τις εμπειρίες τους, να συλλογιστούν πάνω σε αυτές και να τις συνδέσουν με προσωπικά τους ζητήματα.

Σημείωση: Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για τις Θεραπείες μέσω Τέχνης μέσα από θεωρητικές διαλέξεις και βιωματικά εργαστήρια, αλλά το φεστιβάλ ΔΕΝ θα προσφέρει θεραπεία.

Διοργανωτές : Κάρκου Βίκυ – Ελενα Τονικίδη  

Εκπαιδευτές : Ντιάνα Καγιάφα - Στέλιος Κρασανάκης   

info :  Pelion Holistic Education Centre

dancepress