10ο Φεστιβάλ Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων

afisa-2011

 «Σε έναν κόσμο όπου οι ισορροπίες μεταβάλλονται διαρκώς, οι πληθυσμοί μετακινούνται, οι οικονομίες κλονίζονται ή καταρρέουν και ο πλανήτης εκπέμπει σήμα κινδύνου, συνειδητοποιούμε όλο και περισσότερο τα τρομακτικά αποτελέσματα της πνευματικής αδράνειας των τελευταίων χρόνων, της χαύνωσης όλων μπροστά στην τηλεοπτική βλακεία στη βολή του καναπέ μας και της σιωπής, της απουσίας πνευματικού λόγου. Η απουσία κάθε αντίστασης, έφερε τη γενιά μας μπροστά σε αυτό το τρομερό αδιέξοδο. Με τη δικαιολογία της τεράστιας οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας, κάποιοι επιχειρούν να πείσουν την κοινωνία, ότι η τέχνη είναι μια άχρηστη πολυτέλεια και οι δημιουργοί της περιττοί. Μεγαλύτερος κίνδυνος, όμως, από την οικονομική κατάρρευση, είναι η πνευματική !

10ο Φεστιβάλ Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων : σε 4 θέατρα της Αθήνας, 76 ομάδες, 90 χορογράφοι.

Παράλληλη διοργάνωση για πρώτη χρονιά η ATHENS DANCE WEEK, 22 - 28 Μαΐου με τις «Εκτός σκηνής» εκδηλώσεις σε δημόσιους χώρους της Αθήνας , σε στούντιο χορού, εκθεσιακούς χώρους και μουσεία.

Εκτός από τα μέλη μας, στις «Ανεξάρτητες Παρουσίες», φιλοξενούμε, κάθε χρόνο, νέους χορογράφους που παρουσιάζουν για πρώτη φορά έργα τους και χορογράφους που δεν έχουν σταθερές ομάδες. Φέτος, για δεύτερη χρονιά, στις «Εκτός των Τειχών» παραστάσεις, φιλοξενούμε και έλληνες συνάδελφους που ζουν και χορογραφούν στο εξωτερικό. Όλοι οι συμμετέχοντες χορογράφοι προσφέρουν τα έργα τους χωρίς αμοιβή.

Το Σωματείο Ελλήνων Χορογράφων δεν επιλέγει ανάμεσα στα έργα που του προτείνονται για το Φεστιβάλ. Δίνει την ευκαιρία σε όλους τους χορογράφους να παρουσιάσουν το έργο τους αυτόνομα και χωρίς διαμεσολάβηση, χωρίς επιλογή ή έλεγχο».

Πέτρος Γάλλιας
Χορογράφος
Πρόεδρος Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων

Το 10ο Φεστιβάλ μας πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, την Αιγίδα του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου της Αθήνας, την συνεργασία του Ελληνικού τμήματος του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID UNESCO, του προγράμματος ATHENS EVERY WEEK, του Μουσείου της Ακρόπολης, του Μουσείου Μπενάκη, του Μουσείου Ισλαμικής Τέχνης, του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη και τη συμμετοχή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Οι εκδηλώσεις της ATHENS DANCE WEEK εντάσσονται στο πρόγραμμα του ΥΠ.ΠΟ.Τ. ATHENS EVERY WEEK.

 

dancepress