Ο Wayne McGregor χορογραφεί το Royal Ballet

tetractys-the-art-of-fugue---wayne-mcgregor---photo-johan-persson-thumb-large--2-thumb-extra_large

Η καινούργια, πιο πρόσφατη δουλειά του καινοτόμου Wayne McGregor φέρει τον τίτλο Tetractys - The Art of Fugue και θα παρουσιαστεί στο Λονδίνο (7-15 Φεβρουαρίου 2014) από τα Βασιλικά Μπαλέτα.

 

Πρόκειται για ένα έργο που ενώνει το σύγχρονο μπαλέτο με την μπαρόκ μουσική, αποκλειστικά χορογραφημένο για το Royal Ballet σε μουσική J.S. Bach.

 

Η χορογραφία παρουσιάζεται στο πλαίσιο αφιερώματος τριών σημαντικών χορογράφων του Royal Ballet, των: Frederick Ashton (Rhapsody), Kenneth MacMillan (Gloria) και Wayne McGregor (Tetractys - The Art of Fugue).

 

Ο Wayne McGregor είναι resident χορογράφος στο Royal Ballet από το 2006 και ο πρώτος σύγχρονος dance–maker, όπως λένε οι Άγγλοι, που του δόθηκε αυτό το πόστο.

Στο έργο του, ο McGregor με την ομάδα του Random Dance που ίδρυσε το 1992, εμπλέκει το χορό με τη μουσική, την τεχνολογία, την επιστήμη, την visual art και το βίντεο. Έχει συνεργαστεί με τις πιο γνωστές ομάδες χορού διεθνώς (Μπαλέτο Όπερας Παρισιού, San Francisco Ballet, Stuttgart Ballet, New York City Ballet, Australian Ballet, NDT1, Bolshoi, Royal Danish Ballet, κ.α.). Έχει επιμεληθεί την κίνηση σε πολλά θεατρικά έργα και ταινίες, μεταξύ των οποίων και ο Harry Potter and the Goblet of Fire και το 2012 συμμετείχε στο TED με μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία σχετικά με τη χορογραφική διαδικασία.