Η ομάδα χορού Synthesis 748 χορογραφεί στο Παρίσι

nova-aetas-web--2-thumb-extra_large--2

Η ομάδα σύγχρονου χορού Synthesis 748 του Σπύρου Κουβαρά παρουσιάζει στις 20 και 21 Μαρτίου 2014 την καινούργια της δουλειά "Nova Aetas", στο Espace André Malraux στο Παρίσι. Το έργο θα παρουσιαστεί τον Απρίλιο και στην Ελλάδα σε Αθήνα και Πάτρα, σε συνεργασία με το Θέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Το "Nova Aetas" μια χορογραφική εγκατάσταση σε σκηνική σύνθεση και χορογραφία Σπύρου Κουβαρά, πρωτότυπη μουσική Γιώργου Κουβαρά και με ερμηνευτές την Κορίνα Κοτσίρη και τον Σπύρο Κουβαρά, παρουσιάστηκε σε avant-première στο Εθνικό Κέντρο Χορού της Γαλλίας (Παρίσι) το Φεβρουάριο του 2014, όπου η ομάδα βρίσκεται σε residency.

O Σπύρος Κουβαράς λέει για το έργο του: "η δουλειά μου εξετάζει εννοιολογικά ζητήματα σχετικά με την ανθρώπινη φύση, μέσω της εξερεύνησης του τραγικού και πολιτικού σώματος στη σκηνή. Τα έργα της ομάδας Synthesis 748 δεν διηγούνται ιστορίες. Οι σκηνικές εγκαταστάσεις, που αποτελούν πάντα και το σημείο αφετηρίας όλης της σύνθεσης, χαρακτηρίζονται από τη δημιουργία άχρονων και άτοπων χώρων, από τη δημιουργία καταστάσεων και πεδίων τα οποία ερμηνεύονται περισσότερο με το ασυνείδητο και λιγότερο με τη λογική. Στόχος της ομάδας είναι η καλλιέργεια ενός προσωπικού λεξιλογίου --με την ενσωμάτωση της ιδιαίτερης ταυτότητας του κάθε ερμηνευτή-- που να επικεντρώνεται στην εξέλιξη μιας καινούργιας χορευτικής γλώσσας δημιουργώντας έτσι έργα υπό ένα πρίσμα υβριδικής πολλές φορές φόρμας".