Η "Ωραία Κοιμωμένη" απο τη Royal Opera.. στο MMA

sleeping-beauty--yohann-peerson-thumb-large--2-thumb-extra_large

Μια από τις κορυφαίες ομάδες κλασικού χορού, τα Βασιλικά Μπαλέτα του Λονδίνου, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε σε μαγνητοσκοπημένη μετάδοση από το Royal Opera House στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Η λονδρέζικη ομάδα θα παρουσιάσει την  "Ωραία Κοιμωμένη" σε χορογραφία Marius Petipa.


Η Ωραία Κοιμωμένη έκανε πρεμιέρα στην Αγία Πετρούπολη το 1890 και μέχρι σήμερα θεωρείται ως ένα από τα κορυφαία έργα του κλασικού μπαλέτου. Το 1946, το Royal Ballet επανέφερε τη χορογραφία του Petipa, σε σενάριο και σκηνοθεσία της Ninette de Valois, ιδρύτριας του Royal Ballet. Σήμερα, η Monica Mason και ο Christopher Newton αναβιώνουν αυτή την ιστορική παραγωγή θέλοντας να τιμήσουν τα 75α γενέθλια του θιάσου.

 

Μουσική: Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι
Χορογραφία: Marius Petipa
Συμπληρωματικές χορογραφίες: Frederick Ashton, Anthony Dowell, Christopher Wheeldon
Αναβίωση: Monica Mason και Christopher Newton, βασισμένη στη σκηνοθεσία των Ninette de Valois και Nicholas Sergeyev
Πριγκίπισα Αυγή: Sarah Lamb
Πρίγκιπας Ντεζιρέ: Steven McRae

 


info: Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014 | Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα Ν.Σκαλκώτας) Βασ.Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα  |  Ώρα: 21.15  | Εισιτήρια:  φοιτητές, παιδιά έως 15 ετών, άνεργοι: 15€, Γενική είσοδος: 20€. Αγορά εισιτηρίων: εκδοτήρια Βασ.Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα και Ομήρου 8, Αθήνα, τηλ 210 7282333. Ομαδικές κρατήσεις: τηλ 210 7282367