Ουίλιαμ Φόρσαϊθ: το τέλος ενός κύκλου

william-forsyth-portrait-small-thumb-extra_large

Από τον Σεπτέμβριο του 2015, ο κορυφαίος χορογράφος Ουίλιαμ Φόρσαϊθ δεν θα είναι πλέον ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ομάδας που φέρει το όνομά του.

Η αλλαγή αυτή προκύπτει ακριβώς 10 χρόνια μετά την ίδρυση της The Forsythe Company, σε μια στιγμή, που όπως φαίνεται, ο 65χρονος Φόρσαϊθ αποφασίζει να κλείσει αυτό τον κύκλο και να ανοίξει έναν καινούργιο, που όμως δεν θα περιλαμβάνει κάποιο χορευτικό σχήμα. 

 

Απο τον Σεπτέμβριο του 2015, η έναρξη της σχολικής χρονιάς θα τον βρεί να διδάσκει σύνθεση και αυτοσχεδιασμό στο Glorya Kaufman School of Dance του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας (USC), το οποίο θα μετακομίσει τότε στις νέες του εγκαταστάσεις. Μάλιστα, ο Φόρσαϊθ έχει επιμεληθεί και ο ίδιος το σχεδιασμό των χώρων και των αιθουσών της σχολής.

 

Ο Αμερικανός χορογράφος θα παραδόσει τα ηνία της The Forsythe Company στον Τζάκοπο Γκοντάνι (Jacopo Godani), χορογράφο και πρώην χορευτή των Μπαλέτων της Φραγκφούρτης, αλλά ο ίδιος θα παραμείνει για ένα διάστημα ως καλλιτεχνικός σύμβουλός της: "Θα βρίσκομαι στο πλευρό τους για να βοηθήσω σε αυτή τη μετάβαση, αλλά θα έχω και την ευκαιρία να ασχοληθώ και με νέα πρότζεκ", δήλωσε ο Ουίλιαμ Φόρσαϊθ σε πρόσφατη συνέντευξή του στους NY Times.