Μια ακόμη πρεμιέρα για το Χοροθέατρο του Βούπερταλ

jv-palermo-palermo-ladies-apples_1000

Κάθε τέτοια εποχή, Ιούνιο συνήθως, η Πίνα Μπάους και η ομάδα της παρουσίαζαν την καινούργια τους δουλειά στο Παρίσι, στο Théâtre de la Ville, που φιλοξενούσε για πολλά χρόνια το έργο της μεγάλης χορογράφου. Η "συνήθεια" αυτή συνεχίζεται ακόμη και σήμερα, μετά το θάνατo της σπουδαίας Πίνα.

Από 21/6 ως 5/7, το Χοροθέατρο του Βούπερταλ θα παρουσιάσει στο Théâtre de la Ville το Palermo, Palermo, μια δημιουργία του 1989.

Το έργο έκανε πρεμιέρα στις 17 Δεκεμβρίου 1989, δηλαδή σχεδόν ενάμιση μήνα μετά την πτώση του τοίχους του Βερολίνου και επειδή ξεκινά με την κατάρρευση ενός πέτρινου τοίχου, οι κριτικοί είδαν σε αυτό μια συμβολική πολιτική εικόνα. Η Πίνα Μπάους όμως διέψευσε στη συνέχεια αυτή την εκδοχή, καθώς όπως είχε πει, ο σκηνογράφος της Πήτερ Πάμπστ είχε δημιουργήσει αυτό το σκηνικό αρκετό καιρό πριν. Η Πίνα Μπάους και η ομάδα της δημιούργησαν αυτή την παραγωγή παραμένοντας για ένα χρονικό διάστημα στη Σικελία.

Ανακαλύπτοντας ξανά το Palermo, Palermo ο θεατής θα μπορούσε να διακρίνει πολλά στοιχεία που θα έμοιαζαν σημερινά και επίκαιρα, παρόλο που το έργο δημιουργήθηκε 25 χρόνια πριν.