Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου στο ετήσιο Γκαλά του Watermill Center

lovis-ostenrik

Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου καλεσμένος του Robert Wilson στη Νέα Υόρκη, συμμετείχε στις 26 Ιουλίου 2014, στο "21ο Watermill Center Summer Benefit Gala", με τον ΣΙΣΥΦΟ, το πρώτο μέρος του έργου του Still Life, που παρουσιάστηκε στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών τον Μάιο 2014.

Το "Watermill Center Summer Benefit Gala" οργανώνεται εδώ και δύο δεκατίες από το Watermill Center με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Robert Wilson και απευθύνεται σε προσωπικότητες από το χώρο της Τέχνης. Φιλοξενεί καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι παρουσιάζουν site specific έργα τους, στους υπαίθριους χώρους του Κέντρου. Ανάμεσα στους καλεσμένους του εφετινού Γκαλά ήταν η Ιζαμπέλ Υπέρ, ο Jim Jarmusch, ο Φίλιπ Γκλάς, ο Άλεκ Μπάλντγουιν, η Κόρτνεϊ Καρντάσιαν,  κ.ά.

Μετά την παρουσίαση του ΣΙΣΥΦΟΥ, ο Δημήτρης Παπαϊωάννου θα παραμείνει στο Watermill ως τις 10 Αυγούστου, για ένα workshop με τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο διεθνές καλοκαιρινό πρόγραμμα.

Στο περσινό Γκαλά καλεσμένη ήταν η Ευαγγελία Ράντου, όπου παρουσίασε το σόλο με τις καρέκλες από τη «Μήδεια 2» του Δημήτρη Παπαϊωάννου.

[φωτο πάνω αριστερά © lovis ostenrik]