Οι ανήσυχες κόκκινες γραμμές των MAMAZA

asingeline8-e1396825803653

Με το πειραματικό ταμπεραμέντο τους, οι MAMAZA (Μανταφούνης, Mazliah & Zarhy) θα ολοκληρώσουν μέσα στο φθινόπωρο το project «ASINGELINE an enacted thought», αφού πρώτα περάσουν... τις κόκκινες γραμμές τους στο Μαπούτο της Μοζαμβίκης, από 3 ως 9 Σεπτεμβρίου 2014!

Το «ASINGELINE an enacted thought» δεν είναι κάποια περφόρμανς, ούτε κάποια εγκατάσταση, αλλά μια σκέψη, μια ιδέα των ανήσυχων MAMAZA που τίθεται σε εφαρμογή. Το ASINGELINE δημιουργήθηκε αρχικά από μια παραγγελία του Singel Theater της Αμβέρσας προς τους MAMAZA, συνεργαζόμενους καλλιτέχνες του θεάτρου και σήμανε την έναρξη της σεζόν τους, τον Σεπτέμβριο του 2011.

 

  

 

Τι είναι το ASINGELINE; Υπάρχουν γραμμές κόκκινες που διαιρούν και διαχωρίζουν... Το ASINGELINE είναι μια κόκκινη γραμμή που τοποθετείται από τους MAMAZA σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους για να συνδέσει το κοινό με την τέχνη και τον πολιτισμό του. Η ευθεία αυτή γραμμή κατευθύνεται από ένα σημείο της πόλης και το ενώνει με ένα άλλο δεύτερο στο οποίο βρίσκεται ένα πολιτιστικό κέντρο, ένα μουσείο, ή ένα θέατρο. Τοποθετώντας μια κόκκινη γραμμή από τον καθημερινό αστικό χώρο προς τον εκάστοτε πιο αντιπροσωπευτικό χώρο τέχνης, ο στόχος των MAMAZA είναι να συνδέσουν το κοινό/τον πολίτη και την τέχνη του με τη χορογραφία και την περφόρμανς. 

 

  

 

Μέχρι σήμερα οι MAMAZA έχουν ταξιδέψει στην Μπουρκίνα Φάσο, στη Νιγηρία, στη Ν. Αφρική, στην Ελβετία και στο Ισραήλ τοποθετώντας κόκκινες γραμμές σε πλατείες, δρόμους, πάρκα, σπίτια, καταστήματα, ή εστιατόρια που δέχτηκαν να συνεργαστούν. Οι γραμμές μόλις εκπληρώσουν την αποστολή τους, αφαιρούνται!

Επόμενος και τελευταίος σταθμός του project θα είναι η Βενετία, από 16 Οκτωβρίου ως 23 Νοεμβρίου 2014, στο πλαίσιο της 14ης Διεθνούς Έκθεσης Αρχιτεκτονικής.