Τα ωραιότερα κοστούμια της Πίνα Μπάους σε ένα άλμπουμ

xwris-titlo--2

Παρουσιάστηκε πριν λίγες μέρες στην Όπερα του Βούπερταλ, το άλπουμ με τίτλο Daring Beauty - Dance Costumes by Marion Cito.

Η Marion Cito ήταν ο άνθρωπος που σχεδίασε τα κοστούμια για 27 έργα της Πίνα Μπάους, καθώς και για το The Plaint of the Empress, τη μία και μοναδική ταινία που σκηνοθέτησε η ίδια η Πίνα το 1989.

Το 320 σελίδων άλμπουμ περιλαμβάνει 430 φωτογραφίες, εκ των οποίων πολλές ανέκδοτες. Οι φωτογραφίες απεικονίζουν την τεράστια συλλογή κοστουμιών από τα έργα της ομάδας μεταξύ 1980 και 2009.

Η Marion Cito ανέλαβε τη θέση της σκηνογράφου και σχεδιάστριας κοστουμιών του Χοροθεάτρου Βούπερταλ το 1980 μετά το θάνατο του Rolf Borzik, στενού συνεργάτη της Πίνα Μπάους για πολλά χρόνια. Η Marion Cito είχε σπουδάσει χορό και ήδη από το 1976 συνεργαζόταν με την Πίνα Μπάους ως βοηθός της, αλλά και ως χορεύτρια της ομάδας σε κάποιες παραγωγές.

Η έκδοση ανήκει στο Tanztheater Wuppertal Pina Bausch και τα κείμενα του άλμπουμ στα γερμανικά, αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά έχει επιμεληθεί η Γαλλίδα δημοσιογράφος και κριτικός χορού Dominique Frétard.

Το άλμπουμ κοστίζει 40€ και πωλείται μέσω του site Tanztheater Wuppertal Pina Bausch