Η τελευταία περιοδεία της Συλβί Γκιλέμ

947096_608057855871527_117137317_n

Το είχε πει και θα το κάνει! Η Συλβί Γκιλέμ κλείνοντας τα 50 της χρόνια σε λίγους μήνες, θα αποχωρήσει οριστικά από τις σκηνές!

"Την επόμενη χρονιά θα κάνω την τελευταία παγκόσμια περιοδεία μου ως χορεύτρια. Θα είναι μια μεγάλη νέα παραγωγή για να αποχαιρετήσω με ευγνωμοσύνη και πολύ συγκίνηση", δήλωσε η κορυφαία χορεύτρια. "Αγαπησα την κάθε στιγμή αυτών των 39 χρόνων που χορεύω και εξακολουθώ να τις αγαπώ ως σήμερα με τον ίδιο τρόπο. Τότε γιατί σταματάω; Πολύ απλά, γιατί θέλω να τελειώσω την καριέρα μου νοιώθοντας ακόμη χαρά για αυτό που κάνω με τόσο πάθος και υπερηφάνεια".

Η τελευταία περιοδεία της Συλβί Γκιλέμ θα έχει τον τίτλο Life in progress και θα ξεκινήσει στις 31 Μαρτίου 2015 από τη Μοδένα (Ιταλία). Θα κάνει μια στάση στο Sadler's Wells στο Λονδίνο τον Μάιο και θα ολοκληρωθεί στο Τόκιο, τον Δεκέμβριο του 2015. Θα περιλαμβάνει δύο νέες χορογραφίες από τον Άκραμ Καν και τον Ράσελ Μάλιφαντ, αλλά και το Bye, το σόλο που χορογράφησε για την Συλβί, ο Mats Ek.

Η είδηση για την αποχώρηση της Συλβί Γκιλέμ από τις σκηνές δόθηκε την περασμένη Τρίτη 4/11, με την ευκαιρία της ανακοίνωσης της νέας συνεργασίας του Sadler's Wells με το English National Ballet.

Διαβάστε περισσότερα για την Συλβί Γκιλέμ εδώ.