"Τρώγοντας" με τον Boris Charmatz

j09a7548_ptite

Το νέο έργο του με τίτλο Manger (Τρώω) θα παρουσιάσει ο Boris Charmatz, στο Παρίσι.

Ο Γάλλος χορογράφος και διευθυντής του Musée de la Danse (Centre chorégraphique national de Rennes et de Bretagne), πάντα τολμηρός με θέματα που θέτουν την τέχνη του χορού σε μια διανοητική περιπέτεια, φέρνει εδώ στη σκηνή 14 ενήλικες χορευτές και 5 παιδιά και διερωτάται για τον τρόπο –κυριολεκτικά και μεταφορικά-- με τον οποίον «τρώμε» και «χωνεύουμε» τα όσα συμβαίνουν γύρω μας.

Καθώς το στόμα μας αποτελεί σταυροδρόμι για την τροφή, την αναπνοή, τη φωνή μας, το σάλιο μας, είναι το σημείο όπου συναντάται το «εγώ» με τον «άλλο». Με αφετηρία λοιπόν το μεταφορικό ερώτημα πως κινούμε το σώμα, ξεκινώντας όχι από την όραση, ή τα άκρα μας, αλλά από το στόμα; ο Charmatz στήνει μια κινούμενη εγκατάσταση με ηχητικό περιβάλλον, όπου οι χορευτές του τρώνε χαρτιά, ως μια κίνηση συμβολική. "Δεν θέλουμε να μιλήσουμε. Τρώμε για να μη μιλήσουμε... Όταν βλέπουμε στην τηλεόραση τα γεγονότα πχ. της Συρίας, της Ουκρανίας και μασουλάμε τσιπς, ή οτιδήποτε άλλο, στην ουσία μασουλάμε και καταπίνουμε και τις ειδήσεις που βλέπουμε", εξηγεί ο Boris Charmatz.

Το Manger θα παρουσιαστεί στο Théâtre de la Ville, στο πλαίσιο του Festival d’ Automne, από 29 Νοεμβρίου ως 3 Δεκεμβρίου 2014.