Βιβλίο για το έργο της υπογράφει η Anne Teresa De Keersmaeker

ann-teresa-de-keersmaeker--ricardo-alvim

Το βιβλίο της με τίτλο Drumming & Rain: A Choreographer's Score παρουσίασε πριν λίγες μέρες στη Βραζιλία, η Anne Teresa De Keersmaeker, ενώ βρισκόταν σε περιοδεία με τους Rosas.

Πρόκειται για τον τρίτο και τελευταίο τόμο της σειράς A Choreographer's Score, στον οποίο η De Keersmaeker μοιράζεται τη βαθιά γνώση της πάνω στη χορογραφία και στη δημιουργία δύο εμβληματικών έργων της, του Drumming και του Rain.

Το βιβλίο που συνεκδίδουν οι Fonds Mercator και οι Rosas, περιλαμβάνει συνεντεύξεις, σχέδια, διαγράμματα, φωτογραφίες, χορογραφικό και δραματουργικό υλικό, καθώς και το υλικό που προέκυψε μετά τις παραστάσεις. Το βιβλίο συνοδεύεται και από δύο dvd που περιλαμβάνουν αποσπάσματα των έργων, ερμηνευμένα από χορευτές των Rosas. Οι συνεντεύξεις συνοδεύονται και από ένα τρίτο dvd με την παρουσίαση της επανέκδοσης του Drumming το 2012, και με επιλογή σχολίου επί του έργου από την ίδια τη χορογράφο.

Η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου που κοστίζει 44,95€, θα γίνει στις 25 Νοεμβρίου 2014, στις Βρυξέλλες από την Anne Teresa De Keersmaeker και τη Bojana Cvejić. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει συναυλία από το σύνολο Ictus με το Music for 18 Musicians του Steve Reich, έργο πάνω στο οποίο βασίστηκε η μουσική του Rain.