Η Σάσα Βάλτς και η Children's Dance Company

childrens-dance-company--bernd-uhlig-small

Μια ωραία πρωτοβουλία που κατέληξε... σε ομάδα χορού εδρεύει και λειτουργεί εδώ και 7 χρόνια στο Βερολίνο.

Η Children's Dance Company δημιουργήθηκε το 2007 από μια ιδέα της Σάσα Βάλτς (Sasha Waltz), της Hanna Hegenscheidt και της Livia Patrizi. Τα παιδιά που συμμετείχαν στο «Dancing Time - Time for dancing in schools», ένα πρόγραμμα για τη διάδοση και εκμάθηση του χορού στα σχολεία, έγιναν τα πρώτα μέλη της Children's Dance Company και από τότε εξασκούν συστηματικά την κίνησή τους και αναπτύσσουν το ταλέντο τους μια φορά την εβδομάδα.

Η Children's Dance Company, με διευθυντή το χορογράφο Gabriel Galindez Cruz, απαρτίζεται από τρείς ομάδες παιδιών (5-7 ετών, 7-9 ετών και 9-12 ετών) και εντάσσεται στην ομπρέλα της Sasha Waltz & Guests. Η ομάδα εκπαιδεύεται από χορευτές της Sasha Waltz & Guests σε ένα δημιουργικό παιχνίδι κίνησης, αυτοσχεδιασμού και σωματικής έκφρασης μέσα από το οποίο –και πάντα ανάλογα με την ηλικία τους-- τα παιδιά ανακαλύπτουν τον εαυτό τους και τους άλλους.

Η Sasha Waltz & Guests ιδρύθηκε από τη Σάσα Βάλτς και τον Γιόχεν Σάντιγκ το 1993 και από τότε αριθμεί συνεργασίες με περισσότερους από 250 καλλιτέχνες και σχήματα (αρχιτέκτονες, χορογράφους, visual artists, κινηματογραφιστές, σχεδιαστές, μουσικούς, τραγουδιστές και χορευτές) από 25 χώρες, σε 80 και πλέον παραγωγές.

Στις 28/2 και 1/3 η Children's Dance Company έδωσε μια ακόμη παράστασή της στη σκηνή του Radiasystem V, στο Βερολίνο.