Σιούρα Μπαρίσνικοφ: το μήλο κάτω απ΄τη μηλιά!

shura-web

Η Σιούρα Μπαρίσνικοφ (Shura Baryshnikov) είναι η κόρη του Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ και της ηθοποιού Τζέσικα Λάνγκ. Κι όπως συμβαίνει αρκετές φορές με τα παιδιά διάσημων καλλιτεχνών, η Σιούρα δικαιώνει το γονίδιό της και εργάζεται ήδη ως χορεύτρια, χορογράφος, δασκάλα χορού και σχεδιάστρια κίνησης. 

Η ίδια συστήνεται ως χορεύτρια αλλά όχι κλασική, αλλά και ως ηθοποιός όχι (ακόμη) στο σινεμά, όπως διευκρινιζει! Δηλώνει ότι η καρδιά της χτυπά για τον αυτοσχεδιασμό τον οποίο χρησιμοποιεί πολύ στη δουλειά της και ως δασκάλα χορού προσπαθεί να μεταδώσει στους μαθητές της τη χαρά που αντλείς από την κίνηση. Η διδασκαλία, η χορευτική εμπειρία και η χορογραφία αποτελούν για την Σιούρα συγκοινωνούντα δοχεία, διαδικασίες που συνεισφέρουν ισόποσα στη δημιουργική της ζωή.

Ευλογία ή κατάρα να είσαι το παιδί δύο τόσο διάσημων γονιών; Η ίδια απαντά: «και τα δύο. Εκτιμώ πολύ τους γονείς μου ως καλλιτέχνες, αλλά ό,τι έχω κερδίσει στη δουλειά μου, το έχω κερδίσει μόνη μου!».

Η Σιούρα Μπαρίσνικοφ διδάσκει χορό και κίνηση στο Brown/Trinity Rep MFA Programs for Actors and Directors, ένα πανεπιστημιακό πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης για ηθοποιούς και σκηνοθέτες. Η πιο πρόσφατη χορογραφική της δουλειά φέρει τον τίτλο «The C Project» και παρουσιάστηκε το καλοκαίρι του 2014, στη Βοστώνη.