Τιμητικός ακαδημαϊκός τίτλος για τον Σίντι Λάρμπι Τσερκάουι

sidi_web

Και ενώ στις Βρυξέλλες έχει σημάνει από χθες κόκκινος συναγερμός λόγω της τροκοκρατικής επίθεσης, η ζωή συνεχίζεται στο Πανεπιστήμιο της Αμβέρσας, όπου σήμερα Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016, θα γίνει ειδική τελετή για την απονομή τιμητικού διδακτορικού τίτλου στον Σίντι Λάρμπι Τσερκάουι.

Ο σπουδαίος χορογράφος και χορευτής θα τιμηθεί με τον τίτλο του διδάκτορα, μαζί με τέσσερεις ακόμη επιστήμονες, οι οποίοι στη συνέχεια θα παραδώσουν masterclasses στους φοιτητές του Πανεπιστημίου.

Ο Σίντι Λάρμπι Τσερκάουι, έργα του οποίου έχουμε δει στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας (Babel, το 2011) και στο Φεστιβάλ Αθηνών (Sutra, το 2008), είναι ο ιδρυτής της ομάδας Eastman και ο καλλιτεχνικός διευθυντής των Μπαλέτων της Φλάνδρας. «Ο Τσερκάουι είναι ένας από τους πιο αυθεντικούς και παραγωγικούς σύγχρονους χορογράφους», έχει πει ο καθηγητής του στο Πανεπιστήμιο της Αμβέρσας, κ. Alain Verschoren, «με το δικό του τρόπο, έχει παραγάγει έναν τεράστιο όγκο έργου, το οποίο ερευνά και διερωτάται για τις παραδόσεις σημαντικών πολιτισμών».

Αυτή την περίοδο ο Σίντι Λάρμπι Τσερκάουι και η ομάδα του περιοδεύουν με το έργο Fractus V, μια δημιουργία με πολυεθνικό πυρήνα, αφού τόσο οι 5 χορευτές του προέρχονται από πολύ διαφορετικά χορευτικά πεδία, όσο και οι μουσικοί του, που είναι ένας Ιάπωνας, ένας Κορεάτης, ένας Ινδός και ένας Κονγκολέζος. Το έργο πραγματεύεται το θέμα των «φυσικών ρωγμών» που είναι απαραίτητες για μια περαιτέρω ανάπτυξη και εξέλιξη.