Σεργκέι Πολούνιν, το ‘κακό παιδί’ του μπαλέτου

sergei-polunin

Έχει χαρακτηριστεί ως ο «Τζέημς Ντήν του μπαλετικού κόσμου». Ο 26χρονος Σεργκέι Πολούνιν (Sergei Polunin), ένας από τους πιο χαρισματικούς κλασικούς χορευτές της γενιάς του και ο πιο νέος στον οποίο δόθηκε ποτέ ο τίτλος του Α΄χορευτή στο Royal Ballet, είναι ο πρωταγωνιστής της ταινίας «Χορευτής», σε σκηνοθεσία Steven Cantor ('Dancer', United Kingdom 2016, διάρκεια 82').

Η ταινία, που παρουσιάστηκε πολύ πρόσφατα στο 32ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βαρσοβίας (7 - 16 Οκτωβρίου 2016), περιγράφει τη ζωή του από τα πρώτα του βήματα στον κόσμο του χορού στην Ουκρανία, την μετέπειτα πορεία του, αλλά και την ανάγκη του πρόωρης απόσυρσης λόγω επαγγελματικής κούρασης, λέγοντας: «Πώς μπορείς να είσαι ελεύθερος όταν αποτελείς την πιο hot ιδιοκτησία του μπαλέτου;»
 

Ο Πολούνιν ξεκίνησε την εκπαίδευσή του σε ηλικία 4 ετών στην Γυμναστική Ακαδημία του Κιέβου. Εννιά χρόνια αργότερα έγινε δεκτός στο Royal Ballet με υποτροφία του Ιδρύματος Ρούντολφ Νουρέγιεφ. Παρέμεινε Α΄χορευτής του βρετανικού μπαλέτου για δύο μόλις χρόνια και το 2012 παραιτήθηκε αιφνίδια, λέγοντας για αυτή τη σύντομη θητεία του στο βρετανικό συγκρότημα, ότι: «ο καλλιτέχνης μέσα μου πέθαινε».

Το βίντεο κλιπ "Take Me to Church" που ο David LaChapelle σκηνοθέτησε ειδικά για του Πολούνιν, έγινε viral. Ο ίδιος ο Πολούνιν δεν έχει επίσης αρνηθεί, ότι κάποιες φορές έκανε χρήση ουσιών λίγο πριν βγει στη σκηνή.
 


 

Αυτό το ‘κακό’, αλλά εξαιρετικά χαρισματικό παιδί του χορού θα βρίσκεται στην Αθήνα 1, 2 και 3 Δεκεμβρίου. Διαβάστε περισσότερα εδώ