Ο Μπενζαμέν Μιλπιέ μετακομίζει στο Λ.Α. και αποσύρεται από τις σκηνές;

ben-millepied-2_1949257a

«Το Λος Άντζελες είναι ο τόπος που με εμπνέει, που νοιώθω το καλωσόρισμα», είπε πρόσφατα σε συνέντευξή του ο Μπενζαμέν Μιλπιέ (Benjamin Millepied), εκδηλώνοντας έτσι και την ικανοποίησή του που, δύο χρόνια μετά την παραμονή του στο Παρίσι ως διευθυντής του Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού, επιστρέφει στην καλιφορνέζικη πόλη.

Ο Γάλλος χορευτής και χορογράφος, για πολλά χρόνια πρώτος χορευτής στο New York City Ballet και ιδρυτής του LA Dance Project (2011), μιλά για τη θητεία του ως διευθυντού του Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού, από το 2014 ως τον Φεβρουάριο του 2016 και την περιγράφει ως μια περίοδο γεμάτη άγχος, διαφωνίες και κατηγόριες πως προσπάθησε να φέρει ανατρεπτικές αλλαγές σε ένα Μπαλέτο με τόσο μεγάλη ιστορία και παράδοση.

Στο Λος Άντζελες, ο Μπενζαμέν Μιλπιέ βάζει μπρος ξανά το LA Dance Project, την ομάδα του, που θα κάνει πρεμιέρα στο Theatre at Ace Hotel (9 & 10 Δεκεμβρίου) το νέο χώρο όπου θα φιλοξενείται πλέον. Η παράσταση θα περιλαμβάνει τέσσερα έργα διαφορετικού ύφους, σε χορογραφίες του νεαρού ισραηλινού Ρόι Ασάφ, του Κρίστοφερ Γουίλντον, ενώ σε μια από αυτές θα τραγουδάει ζωντανά ο Ρούφους Γουένραϊτ. Η παράσταση θα κλείσει με τη χορογραφία On the Other Side, σε μουσική Φίλιπ Γκλάς, και ερμηνεία από τον ίδιο τον Μιλπιέ, που λέγεται ότι μάλλον είναι και η τελευταία φορά που θα χορέψει επί σκηνής, πριν την επίσημη απόσυρσή του.

Ο Μπενζαμέν Μιλπιέ έγινε ευρύτερα γνωστός από τις χορογραφίες, αλλά και τη συμμετοχή του στην ταινία Μαύρος Κύκνος (2009) του Ντάρεν Αρονόφσκι, όπου χόρεψε το ρόλο του πρίγκιπα στο πλευρό της πρωταγωνίστριας Νάταλι Πόρτμαν, την οποία και παντρεύτηκε στη συνέχεια.