Ο Δ. Παπαϊωάννου χορογραφεί για το Χοροθέατρο Βούπερταλ

dimitris-papaioannou-s-workshop--tanztheater-wuppertal-pina-bausch

Στις 31 Αυγ 2017, ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, λίγο μετά την πρώτη του γνωριμία με τους χορευτές του Χοροθεάτρου Βούπερταλ, στο χώρο που κάνει τις πρόβες της η γερμανική ομάδα, έγραφε στην προσωπική του σελίδα, στο fb: «Μερικές φορές, όνειρα που δεν έχεις καν τολμήσει να ονειρευτείς, γίνονται πραγματικότητα. Το πιο εύφορο έδαφος. Καταπληκτικοί καλλιτέχνες. Καταπληκτικοί άνθρωποι. Ρίχνεις μια χούφτα σπόρους και φυτρώνει ολόκληρο δάσος. Είμαι τυχερός. Ευχαριστώ. Ευχαριστώ. Ευχαριστώ. Δεν είμαι σίγουρος αν ο καλύτερος εαυτός μου θα είναι αρκετός, αλλά θα έχετε το καλύτερό μου».

Ήδη από αρχές Ιουνίου 2017, με την παρουσίαση του προγράμματος του Χοροθεάτρου Βούπερταλ για τη σεζόν 2017-18, έγινε γνωστό ότι ο Δημήτρης Παπαϊωάννου θα είναι ένας από τους δύο guest choreographers στην ομάδα της Πίνα Μπάους.

    

Με πρόσκληση-ανάθεση της Adolphe Binder, νέας καλλιτεχνικής διευθύντριας του γερμανικού συγκροτήματος από τον Μάιο του 2017, ο Παπαϊωάννου θα δημιουργήσει για την ομάδα της αείμνηστης Πίνα ένα ατιτλοφόρητο ακόμη έργο, που θα κάνει πρεμιέρα τον Μάιο του 2018, στην Όπερα του Βούπερταλ.

Μια νέα σημαντική εποχή για τον Έλληνα δημιουργό, αλλά και μια νέα εποχή για το Χοροθεάτρο Βούπερταλ, που προχωρά σε 10 νέες παραγωγές και για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας, δύο ολοκληρωμένες παραγωγές από καλεσμένους χορογράφους, τον Δημήτρη Παπαϊωάννου και τον Alan Lucien Øyen.

 

φωτο © Julian Mommert