Street Dance στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Νέων Δημιουργών

Φεστιβάλ Νέων Δημιουργών του ΚΘΒΕ "Χώρος Δράσης"

Πέμπτη 26/5, στις 9 μ.μ.

Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών

 

Η τέχνη του δρόμου συναντιέται με το θέατρο, ανεβάζοντας την street dance κουλτούρα  στη σκηνή ενός Κρατικού Θεάτρου. «Το Dance or Not To Dance»: έξι ομάδες χορού hip-hop/ breakdance που πρωταγωνιστούν σε διαγωνισμούς και μεγάλα φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό, θα παρουσιάσουν δυναμικές χορογραφίες βασισμένες σε εντυπωσιακές ακροβατικές φιγούρες. Ταυτόχρονα, μέσα από τις χορογραφίες θα απεικονίσουν σκηνές της σύγχρονης πραγματικότητας, μεταφέροντας τους προβληματισμούς της νέας γενιάς.

Συνολική Διάρκεια: 60΄

Συμμετέχουν οι ομάδες: Dance and the Mind, Junglers, Body Control, Loonabeats, Human Drum Machine, Total Reality


DANCE AND THE MIND - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
H ομάδα “Dance and the Mind”, μέσω του χορού, παρουσιάζει αληθινές καταστάσεις τις οποίες  βιώνουμε γύρω μας καθημερινά.  Η παράσταση που θα φιλοξενηθεί στο Χώρο Δράσης αποτελείται από: 3 δεκάλεπτα σκετσάκια, 3 διαφορετικούς χορούς & 3 διαφορετικές ιστορίες (Απεξάρτηση, Ψυχωτικό Σύνδρομο, Αμνησία). Κοινό στοιχείο όλων, ο διαφορετικός τρόπος λειτουργίας του ανθρώπινου εγκεφάλου.
Σενάριο: Κισσάς Χρήστος
Σκηνοθεσία & Χορογραφία: Κισσάς Χρήστος, Αναστασιάδης Αλέξανδρος, Μπιζίμης Δημήτριος, Μπαλαμπανίδης Μίκης.
Χορευτές: Αναστασιάδης Αλέξανδρος, Μπιζίμης Δημήτριος, Μπανταζή Βάγια, Τζάμπερ Μάριαμ, Χαρίση Γιούλη, Παπακίπης Αθανάσιος, Κισσάς Χρήστος


JUNGLERS - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οι “Junglers” είναι μια από της πιο ενεργές ομάδες που εκπροσωπούν τη Θεσσαλονίκη σε όλους τους διαγωνισμούς breakdance. Αποτελούν ένα πάντρεμα χορευτών που μετρούν πολλά χρόνια εμπειρίας μαζί με νέο αίμα χορευτών. Σκοπός τους είναι να διαδώσουν την τέχνη του breakdance όχι μόνο μέσω διαγωνισμών αλλά και μέσω χοροθεατρικών παραστάσεων οι οποίες συνδυάζουν και διαφορετικά είδη χορού. Το νεαρό της ηλικίας τους αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και δηλώνει ότι το breakdance δεν έχει μόνο παρόν αλλά και μέλλον για τις επόμενες γενιές.
Χορευτές: Βασίλης Ζλεντίδης, Δημήτρης Σιώζος, Γιάννης Καζάκος, Γιώργος Παπαδόπουλος, Γιώργος Παντελής, Δημήτρης Παντελής

 

BODY CONTROL – ΝΑΟΥΣΑ
Η ομάδα χορού «Body Control” μετράει δύο χρόνια ζωής. Αποτελείται από χορευτές που είναι από τη Βέροια και τη Νάουσα. Διοργανώνει χοροθεατρικές παραστάσεις οι οποίες συνδυάζουν συνδυάζουν Streetdance με σύγχρονο χορό και φιγούρες κλασικού μπαλέτου. Η ομάδα αποτελείται από 12 χορευτές, άντρες και γυναίκες.


LOONABEATS - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οι  «Loonabeats Crew» είναι μια χορευτική ομάδα Hip Hop από τη Θεσσαλονίκη η οποία δημιουργήθηκε περίπου πριν 5 χρόνια με τη μορφή ομάδας επιδείξεων σχολής Fitness, δίνοντας το παρόν σε πολλά αθλητικά event της πόλης, όπως επιδείξεις  χορού αλλά και  γυμναστικής στη τηλεόραση. Από το 2008 δραστηριοποιείται και αγωνιστικά, συμμετέχοντας σε αγώνες  Hip Hop σε όλη την Ελλάδα και πετυχαίνοντας  αξιόλογες διακρίσεις, με καλύτερή τους στιγμή την πρώτη θέση το 2010 στον  πανελλήνιο διαγωνισμό “Hip Hop International Greece” από όπου κέρδισαν και τη συμμετοχή τους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα “Hip hop International”  στο Las Vegas. Εκεί. όντας η πρώτη Ελληνική συμμετοχή στα 9 χρόνια του διαγωνισμού,  κατέλαβαν την 28η θέση ανάμεσα στις 45 καλύτερες ομάδες του κόσμου. Έχουν συμμετάσχει σε πολλές εκδηλώσεις και πολιτιστικά φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης αλλά και σε διοργανώσεις ιδιωτικών φορέων  σε όλη την Ελλάδα .
Xορευτές: Μαντώ Νόστη, Σπύρος Χριστάκης, Απόστολος Μαυρονάνος, Ματθαίος Παπαδόπουλος, Σίσσυ Παπαδοπούλου, Ηλιάνα Ξάνθου, Βασίλης Σιδερίδης


HUMAN DRUM MACHINE – AΘΗΝΑ
Μετά από εμφανίσεις στο “Φεστιβάλ Κυθήρων”, το “Fringe Festival”, την “Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής”, το “Πανβαλκανικό Πρωτάθλημα Breakdance”, το “Kill the Beat Vol.1”, το “Beatbox Convention”, “Χώρος Δράσης1”- Μονή Λαζαριστών, “Most Wanted”– Άνδρο και άλλες σημαντικές διοργανώσεις, οι “Human Drum Machine” έρχονται να πανηγυρίσουν την αγάπη για τη μουσική και τη δημιουργία με beatbox, didgeridoo, φωνητικά και ιδιόμορφά χαοτικά gadget που εξυψώνουν τις ανθρώπινες δυνατότητες της πολυφωνικότητας σε νέες διαστάσεις.
Χορευτές: Ναστάζια Μπέικοφ, Αλέξης Γεωργαλής, Ιωσήφ Παπαδόπουλος, Χάρης Αζοράκος, Δημήτρης Μαυροφοράκης


TOTAL REALITY - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Η ομάδα “Total Reality” θεωρείται μία από τις παλαιότερες και γνωστότερες ομάδες breakdance στην Ελλάδα. Εδώ και 10 χρόνια προωθεί τον συγκεκριμένο χορό μέσα από διαγωνισμούς, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, tv shows, workshops, μεταδίδοντας πάντα με θετική ενέργεια και δημιουργικότητα την κουλτούρα του hip hop που για τους ίδιους είναι και τρόπος ζωής. Τα special χορευτικά shows που παρουσιάζουν, συνδυάζουν διάφορα είδη του streetdance όπως popping, locking, breaking μεταδίδοντας ταυτόχρονα διάφορα κοινωνικά μηνύματα και προβληματισμούς.
Χορευτές: Παναγιώτης Σιδηρόπουλος, Μίκης Μπαλαμπανίδης, Χρήστος Κισσάς

 

info : Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών, Κολοκοτρώνη 25-27, Σταυρούπολη / Θεσσαλονίκη, τηλ. : 2315 200 200   |  ΩΡΑ 21:00   |  Είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας