Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Σ.Ε.ΧΩ.ΧΟ

EKTAKTH ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Σ.Ε.ΧΩ.ΧΟ

Κυριακή 12 Ιουνίου 2011,  στις 12 το μεσημέρι 

στο studio Quasistellar, Πλαταιών 10, Κεραμικός

 

Αγαπητοί -ές συνάδελφοι,

Αυτό δεν είναι ένα κάλεσμα σαν τα προηγούμενα και δεν είναι κάλεσμα για μια απλή διαδικαστική συνέλευση.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες όλοι μας,  λίγο έως πολύ, έχουμε βρεθεί στις πλατείες, είτε με τη φυσική μας παρουσία, είτε με τη σκέψη μας, και σίγουρα όλοι έχουμε πια κατανοήσει και βιώσει ότι οι στιγμές που ζούμε είναι ιστορικές για πολλούς λόγους.

Η χώρα μας έχει ήδη πουληθεί στους δανειστές μας με τρόπο που αγγίζει την εσχάτη προδοσία. Σύμφωνα με τις επιταγές της τρόικας, αυτό που αναμένεται να ακολουθήσει είναι ένας εργασιακός και κοινωνικός μεσαίωνας. Αυτό που ονόμαζαν μονόδρομο αποδεικνύεται αδιέξοδο. Είμαστε η γενιά που πάνω της γίνεται ένα πείραμα… τίποτα δεν είναι όπως πριν και τίποτα δεν ξέρουμε για το μέλλον, είμαστε στο σημείο μηδέν. Κι αυτή είναι ιστορική στιγμή για ένα ακόμα λόγο: επειδή ο λαός επιτέλους συναντήθηκε. Συναντήθηκε και αγωνίζεται σε πλατείες και δρόμους με συγκεντρώσεις τόσο μαζικές,  που μόνο με της μεταπολίτευσης μπορούν να παρομοιαστούν! 

Αγωνίζεται για αξιοπρέπεια, ισότητα και δικαιοσύνη.

Το σημείο μηδέν όμως μπορεί να γίνει και η αρχή για κάτι καινούργιο, που εμείς θα το ‘χουμε χτίσει, με τη συμμετοχή μας, συντροφικά και αλληλέγγυα.

Γι’ αυτό κι εμείς νιώθουμε την ανάγκη να καλέσουμε αυτή την Κυριακή 12/6 στις 12:00 έκτακτη γενική συνέλευση όλων των μελών και των σπουδαστών, για να συναντηθούμε όλοι μαζί, να μιλήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για όλα όσα μας απασχολούν ή  μας τρομάζουν, για την εργασία μας και  την τέχνη μας, για τις ζωές μας τις ίδιες. Η ημερομηνία είναι αυτή η συγκεκριμένη, μέσα στο 3ήμερο του Αγ. Πνεύματος, εν γνώσει μας, γιατί είναι η Κυριακή πριν την υπογραφή του 2ου μνημονίου. Γι’ αυτό σας καλούμε όλους, κι εμάς μαζί, να μην πάμε διακοπές, να μην πάμε για μπάνιο, να μην κάνουμε σαν να είναι μια οποιαδήποτε Κυριακή. Να κάτσουμε όλοι μαζί να ασχοληθούμε με τα προβλήματα και να μην περιμένουμε πια από κάποιους άλλους να μας τα λύσουν.

Για να μη νιώθει κανένας μόνος του, να είμαστε όλοι μαζί!

 

Φιλικά,

Το δ.σ.

Μιχάλης Περπερίδης, Ερμής Μαλκότσης, Ιωάννα Τουμπακάρη, Έμυ Κορφιά, Μαργαρίτα Τρίκκα