«Καλαμάτα: Χορός και πόλη»

17o-festival_afisa-web-small

 

Εικόνες από το 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας


Ένα ωριαίο ντοκιμαντέρ για το φετινό 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας με τίτλο «Καλαμάτα. Χορός και πόλη» προβάλλει η ΝΕΤ, την 1η Οκτωβρίου  2011, στις 18.15 το απόγευμα.

Καλαμάτα, Ιούλιος 2011. Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού της μεσσηνιακής πόλης έχει καταφέρει στο πέρασμα των ετών να μπει δυναμικά στο χάρτη των σημαντικότερων ευρωπαϊκών ραντεβού με το σύγχρονο χορό. Το 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού (14-21 Ιουλίου 2011) έδωσε και φέτος ηχηρό παρόν, μέσα από τις παραστάσεις και τις παράλληλες εκδηλώσεις του. Η κάμερα της ΕΡΤ βρέθηκε εκεί σε όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, κατέγραψε το εξαιρετικό φετινό πρόγραμμα με τα ξένα και ελληνικά χορευτικά συγκροτήματα, αποτύπωσε την ατμόσφαιρα της πόλης αυτές τις μέρες και την ουσιαστική σχέση που έχουν αναπτύξει οι Καλαματιανοί μ’ αυτό τον κορυφαίο πνεύμονα πολιτισμού της χώρας.
Στο πρώτο μέρος του ωριαίου ντοκιμαντέρ παίρνουν το λόγο Έλληνες και ξένοι χορογράφοι, σκηνοθέτες, χορευτές, μουσικοί και καλλιτέχνες που συμμετείχαν με έργα τους στο φετινό πρόγραμμα, καθώς και οι υπεύθυνοι των σεμιναρίων και των εργαστηρίων που πλαισίωσαν τη φετινή διοργάνωση. Στο δεύτερο μέρος, τη σκυτάλη παίρνουν πολίτες της Καλαμάτας, επιχειρηματίες της πόλης, η δημοτική αρχή και πολλοί άλλοι που σχολιάζουν το σημαντικό ρόλο που παίζει το φεστιβάλ στην πολιτιστική, αλλά και τουριστική ζωή της Καλαμάτας.
Τέλος, οι τηλεθεατές παίρνουν μια γεύση από το σχεδόν ολοκληρωμένο Μέγαρο Χορού της πόλης, ένα πραγματικό κτίριο- κόσμημα για όλη την Ελλάδα.

Το ντοκιμαντέρ είναι μια εσωτερική παραγωγή της ΕΡΤ.

Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Παπαδόπουλος
Έρευνα-Συνεντεύξεις: Γιώργος Μητρόπουλος
Διάρκεια: 52΄
Παραγωγή: ΕΡΤ 2011