Αυλαία για την Merce Cunningham Dance Company!

merce-cunnigham-dance-co

Η ομάδα χορού του Merce Cunningham στις 31 Δεκεμβρίου 2011, θα δώσει την τελευταία της παράσταση και θα πάψει στο εξής τη λειτουργία της.

Μετά το θάνατο του μεγάλου χορογράφου το 2009, η Merce Cunningham Dance Company δε φαίνεται να είχε την τύχη των ομάδων της Martha Graham, του Jose Limon, του Alvin Nikolais, που συνέχισαν τη λειτουργία τους και μετά το θάνατο των ιδρυτών τους. Ο Merce Cunningham δεν είχε οραματιστεί μια ομάδα χωρίς εκείνον. Η φιλοσοφία του ως καλλιτέχνη, αλλά και ως άνθρωπο ήταν «να ζούμε το παρόν».

Η Merce Cunningham Dance Company το Φεβρουάριο του 2010, ξεκίνησε περιοδεία σε 40 πόλεις σε όλο τον κόσμο με ένα ρεπερτόριο που περιελάμβανε 18 επιλεγμένες χορογραφίες του ιδιοφυούς Cunningham, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στο κοινό να παρακολουθήσει για τελευταία φορά μέρος του έργου του. Η περιοδεία ολοκληρώνεται στο τέλος του 2011. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα δοθεί η τελευταία παράσταση στο στούντιο της ομάδας στη Νέα Υόρκη, εκεί όπου έγινε και η ίδρυσή της το 1953, με τιμή εισιτηρίου 10 $. Μετά από αυτή την παράσταση, η ομάδα θα διαλυθεί.

Με ειδική άδεια, το έργο του Merce Cunningham θα συνεχιστεί από άλλους οργανισμούς και από τους ανθρώπους που τον ακολούθησαν και διδάχτηκαν από αυτόν, σε όλη τη διάρκεια της ζωή του.

 

 

infowww.merce.org