«Ταξιδεύοντας με τον Σταυρό του Νότου»

karavisimaies-web

Το περιπετειώδες και γοητευτικό μουσικό παραμύθι, εμπνευσμένο από το «Σταυρό του Νότου» σε ποίηση Νίκου Καββαδία και κείμενα Μαρίας Παπαγιάννη, χορογραφεί η Σεσίλ Μικρούτσικου. Το έργο-σταθμός στην τραγουδοποία του Θάνου Μικρούτσικου είναι ένα διαφορετικό χριστουγεννιάτικο πολυθέαμα με τη συμμετοχή σπουδαίων τραγουδιστών, μουσικών, ηθοποιών και χορευτών που απευθύνεται στη φαντασία και την ωριμότητα των παιδιών, αλλά και στην ευαισθησία των μεγάλων.

Το χριστουγεννιάτικο πολυθέαμα «Ταξιδεύοντας με τον Σταυρό του Νότου», θα παρουσιαστεί στην αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης (ΜΜΑ), που διαμορφώθηκε ειδικά για την εκδήλωση σαν ένα μεγάλο καράβι, από τον Γιώργο Βαφιά. Η παράσταση ξετυλίγεται σαν ένα περιπετειώδες παραμύθι που ζωντανεύει επι σκηνής με τρόπο αφηγηματικό και θεατρικό, με μουσική και χορό. Οι δημοφιλείς συνθέσεις του Θάνου Μικρούτσικου – με τον ίδιο, φυσικά, παρόντα και σε ρόλο ερμηνευτή – συνταξιδεύουν με τα κείμενα της Μαρίας Παπαγιάννη και στη συντροφιά τους, οι :  Χρήστος Θηβαίος, Κώστας Θωμαΐδης, Ρίτα Αντωνοπούλου και Άννα Λινάρδου, οι μουσικοί Θύμιος Παπαδόπουλος, Νίκος Τουλιάτος, οι ηθοποιοί Χρήστος Μαλάκης και Νικόλας Αγγελής.

Χορογραφία : Σεσίλ Μικρούτσικου

Χορεύουν: Νικολέτα Καρμίρη, Αλεξία Κωστή, Κατερίνα Λιόντου, Κωνσταντίνα Μικρούτσικου, Δήμητρα Χαραλάμπους και Πέγκυ Ψυχογιού.

Τη σκηνοθετική επιμέλεια της παράστασης έχει ο Θάνος Μικρούτσικος. 

 

info : Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα, τηλ. 210 72 82 333 - Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης  |  Παραστάσεις στις : 22, 23, 26, 27, 28, 29 και 30 Δεκεμβρίου 2011 στις 20.30 και 23, 26 και 30 Δεκεμβρίου 2011 στις 17:00 | Εισιτήρια :  € 14 (Γ’ Ζώνη), € 25 (Β’ Ζώνη), € 35 (Α’ Ζώνη: € 35), € 50 (Διακεκριμένη Ζώνη) - Φοιτητικά-Παιδικά: Έκπτωση 50% επί της τιμής της κάθε ζώνης. | www.megaron.gr