Ντοκιμαντέρ για τη Sylvie Guillem

sylvie-guillem

Με τίτλο «Guillem on the edge» θα προβάλλεται από τις 22 Ιανουαρίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ντοκιμαντέρ για την Sylvie Guillem. H σκηνοθέτις Françoise Ha Van Kern παρακολουθεί με την κάμερά της την κορυφαία χορεύτρια επί δύο ολόκληρα χρόνια στο Παρίσι, αλλά και σε περιοδείες της στο Τόκυο, στο Λονδίνο, στη Νέα Υόρκη και καταγράφει όλο το παρασκήνιο από την προετοιμασία της για τις νέες παραστάσεις, τις πρόβες της, τη συνεργασία της με τον Alexander MacQueen για το σχεδιασμό των κοστουμιών στο λονδρέζικο ατελιέ του.

Το ντοκιμαντέρ, βρετανογαλλικής συμπαραγωγής του 2009, που προβάλλεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, βγάζει στο φως ανέκδοτο οπτικοακουστικό υλικό της γαλλίδας χορεύτριας που ερμηνεύει, μεταξύ άλλων, χορογραφίες των Russell Muliphant και Akram Khan, καθώς και σκηνές από τη συμμετοχή της στο αφιέρωμα για τον Maurice Béjart, το 2008.

Εξαιρετικό στα στιγμιότυπα που δείχνουν την Guillem να χορεύει, το ντοκιμαντέρ δεν καταφέρνει ωστόσο να σκιαγραφήσει πλήρως το πορτρέτο της, ενώ αρκετές φορές παραμένουν ασαφείς οι συνδέσεις απο τη μια σκηνή στην άλλη. 

Διάρκεια : 52΄info: ΠΡΟΒΟΛΕΣ : Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών (Σίνα 31, Αθήνα)  – Τετάρτη18 Ιανουαρίου στις 20.00, είσοδος 6€ │ Δαναός (Κηφισίας & Πανόρμου, Αθήνα) - Κυριακή 22 Ιανουαρίου, στις 20.00, είσοδος 6€ │Ολύμπιον, πλ. Αριστοτέλους, Θεσσαλονίκη