«Τι θα έκανες αν δε φοβόσουν» - Διαγωνισμός

flora-kalomoiri-photo-penny-papaoglou

Διαγωνισμός performance

του Κινητήρα Στούντιο

 

Ο Κινητήρας, μετά την επιτυχία του πρώτου διαγωνισμού για σόλο performance με τίτλο «Τι μ’ αρέσει στην κρίση» το Μάρτιο του 2011, οργανώνει το δεύτερο διαγωνισμό του με τίτλο «Τι θα έκανες αν δε φοβόσουν». Ο διαγωνισμός είναι μέρος του προγράμματος «Καλλιτέχνες με κρίση», και σκοπό έχει να δώσει κίνητρο και να ενθαρρύνει την καλλιτεχνική κοινότητα να συνεχίσει να δημιουργεί σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που περνάει η Ελλάδα και η Ευρώπη.

Ο Κινητήρας διοργανώνει το διαγωνισμό, έχοντας κοντά του πολύτιμη βοήθεια. Άνθρωποι και επιχειρήσεις της γειτονιάς γύρω από την Ερεχθείου 22, υποστηρίζουν τη διοργάνωση δίνοντας τη δυνατότητα να δοθεί στους νικητές και χρηματικό βραβείο. Αυτό θα ισούται με τον κατώτατο καθαρό μισθό ενός νεοεισερχόμενου στην αγορά εργασίας σύμφωνα με το νέο μνημόνιο, δηλαδή 440€ (πέρυσι ήταν 592€. Του χρόνου άραγε τι ;;;)
 

Ο διαγωνισμός

Εφέτος, οι συμμετέχοντες καλούνται να δημιουργήσουν ένα ντουέτο-performance διάρκειας 5-15 λεπτών μέσα από το θέατρο, το χορό, τη μουσική, το stand up comedy κτλ., στο οποίο να συνεργάζονται επι ίσοις όροις καλλιτέχνες με ερασιτέχνες. (π.χ. Ένα κείμενο ερασιτέχνη το ερμηνεύουν δυο ηθοποιοί, ένας χορογράφος χορογραφεί δύο ερασιτέχνες, ένας ερασιτέχνης video artist συμμετέχει με το βίντεο του σε μία περφορμανς δυο χορευτών κ.λ.π) 

Η διαδικασία

  • Οι συμμετέχοντες καλούνται να στείλουν το βιογραφικό του καλλιτέχνη/ομάδας, την ιδέα τους, links από παλιότερες δουλειές και ένα μικρό κείμενο με θέμα «Γιατί θέλω να λάβω μέρος στο διαγωνισμό», στο e-mail info@kinitiras.com μέχρι τις 5 Μαρτίου 2012, στις 15:30.
  • Θα γίνει επιλογή 6-8 ντουέτων, τα οποία θα παρουσιαστούν στο Κινητήρας studio 6-9 Απριλίου 2012. Η επιλογή θα γίνει από τριμελή επιτροπή που αποτελείται από τις : Μάρθα Κλουκίνα, Άσπα Τομπούλη και Αντιγόνη Γύρα.

Νικητές και βραβεία

Από το διαγωνισμό θα αναδειχθούν δύο νικητές και θα δοθούν δύο βραβεία:

  • Το βραβείο της επιτροπής, που θα τους δώσει την ευκαιρία να παρουσιάσουν το έργο τους στο Κινητήρας studio κατά τη διάρκεια του τρίτου «In progress festival» το καλοκαίρι του 2012,  για τρεις βραδιές.
  • Το βραβείο του κοινού, το χρηματικό έπαθλο ίσο με 440€. 

Επιπλέον, οι νικητές θα έχουν την ευκαιρία μέσα από το διαγωνισμό να αναδειχθούν και θα διαφημιστούν στα media στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 


info : ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΣΤΟΥΝΤΙΟ - Ερεχθείου 22, 117 42 Ακρόπολη, τηλ. 210 9248328