Η ομάδα χορού Creo στο Σαράγεβο

godot_parastash_small_15-web--2

Η ομάδα σύγχρονου χορού Creo μετά την εμφάνισή της τον Οκτώβριο του 2011 στο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Χορού La Becquée 5ème édition, όπου εισέπραξε θετικές κριτικές και πρόσκληση να συμμετάσχει και στην επόμενη έκδοση του φεστιβάλ, παρουσιάζει το έργο της «GODOT» στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ “Sarajevo Winter Festival”.

Το “Sarajevo Winter” είναι ένα σημείο συνάντησης καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο και όλους τους καλλιτεχνικούς χώρους  (μουσική, θέατρο, χορός, εικαστικά, βίντεο, φιλμ, κά). Το πρώτο φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε το Δεκέμβριο του 1984 και μέσα στα 26 χρόνια λειτουργίας του θεωρείται ένα σύμβολο ελευθερίας και δημιουργίας, καθώς διατήρησε την ύπαρξη του ακόμη και στα χρόνια του πολέμου. Διοργανωτής του “Sarajevo Winter” είναι το International Peace Center Sarajevo.

Η ομάδα Creo θα παρουσιάσει τη δουλειά της στις 12 Μαρτίου 2012, στις 20.00μμ, στο Πολεμικό θέατρο του Σαράγεβου SARTR (Sarajevski ratni teatar). Τον Ιανουάριο του 1993 το SARTR αναγνωρίστηκε επίσημα ως δημόσιο όργανο ειδικής σημασίας για την υπεράσπιση του Σαράγεβο και έχει χαρακτηριστεί ως "πνευματικό όπλο" ενάντια στο σουρεαλισμό του πολέμου.


“G O D O T”

Η ομάδα επιλέγοντας ένα από τα κορυφαία έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, το «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Σάμουελ Μπέκετ, έρχεται αντιμέτωπη με μια διπλή πρόκληση. Στόχος είναι να διατηρηθεί η δομή και τα πρόσωπα του έργου, αλλά και να αποδοθεί το επίκαιρο περιεχόμενο του.  Ένα έργο βασισμένο στο λόγο δίνει την αφορμή στα σώματα να μιλήσουν , να συνδιαλεχτούν αντικαθιστώντας τις λέξεις με κίνηση. 
Στη σκηνή τέσσερις χορευτές, ο καθένας σε ένα συγκεκριμένο ρόλο του έργου, δανείζονται την αισθητική του βωβού  κινηματογράφου η οποία άλλωστε επηρέασε τον Ιρλανδό συγγραφέα. Το φόντο (βίντεο) είναι ένα σύγχρονο αστικό τοπίο όσο απροσδιόριστο επιθυμεί κι ο Σάμουελ Μπέκετ.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Χορογραφία- δραματουργία  : Πωλίνα Κρεμαστά                                               
Χορεύουν :  Άρια Μπουμπάκη, Αγγελική Δαλαγγέλη, Πωλίνα Κρεμαστά, Γιάννης Σταυρόπουλος
Βοηθός χορογράφου :  Δημήτρης Τζίτζης
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση  : Γιώργος Γέργος, Δημήτρης Τζίτζης
Εικαστικό βίντεο   :  Νεφέλη Παπαδοπούλου
Φωτισμοί    :  Θωμάς Οικονομάκος