«Εκτός πλαισίου χορού»..παράταση έκθεσης

pina-bausch-giannhs-skoylas-web

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

του Γιάννη Σκουλά

26 Απριλίου - 15 Μαΐου 2012 - 28 Μαίου 2012

 

Ο Γιάννης Σκουλάς προτείνει μια επιλογή από την 24χρονη φωτογραφική του πορεία του σχετικά με το χορό και το Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη παρουσιάζει τις καλλίτερες φωτογραφίες του. Με το φακό του, ο φωτογράφος ξεφεύγει από το καθιερωμένο πλαίσιο αποτύπωσης του χορού, επιχειρώντας την υπέρβαση για να αποδώσει την αίσθηση της αέναης κίνησης σωμάτων και ψυχών.

Στην έκθεση προβάλλονται μεγάλα ονόματα της διεθνούς σκηνής του χορού, μπαλέτα, χοροθέατρα και κάθε είδους χορευτικά σχήματα, όπως Pina Bausch, Momix, Alvin Ailey, Tango por Dos, αλλά και τα μπαλέτα της Αγίας Πετρούπολης, της Λυών και του Μόντε Κάρλο, καθώς και ελληνικές ομάδες. Οι φωτογραφίες του είναι αναλογικές και δεν έχουν υποστεί καμία επεξεργασία.

Ο Γιάννης Σκουλάς σημειώνει : "...Πώς συλλαμβάνονται οι στιγμές πριν τη στιγμή; Πώς μεταφέρεται το πάθος όσο αυτό φουντώνει; Πώς αναδεικνύεται η μαγεία πριν τελειώσει το μαγικό; Πώς γίνεται μια φωτογραφία χορευτική; ...Ως θεατής συνηθίζω να μισοκλείνω τα βλέφαρα και να αφήνομαι να αποθαυμάζω ό,τι καταφέρνει να τρυπώσει. Μ' αρέσει να κοιτώ αλλού, και να εγκαταλείπομαι σε ό,τι η περιφερειακή όραση χαρίζει. ...Στα χρόνια που φωτογράφιζα μπαλέτα, χοροθέατρα και χορευτικές ομάδες, ήμουν και εγώ στη σκηνή, αν και κάτω απ’ αυτήν.  ...Κι' έτσι είδα, πως είναι παντού μέσα στην τέχνη του χορού μια αποφασιστική στιγμή. Κι ίσως να είναι κι αυτός ο τρόπος που μια φωτογραφία γίνεται χορευτική, γίνεται κινούμενη χωρίς να' ναι κουνημένη".

 


info : Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης - Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 177 78,  τηλ. 210 3418 550 |  Εγκαίνια: Πέμπτη 3 Μαΐου 2012, στις 21:30, Αίθουσα: Φουαγέ Ισογείου  |  Ώρες λειτουργίας: Δευ - Κυρ 18:00 -22:00  |  ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ