Κάλεσμα για συμμετοχή σε project

Η ομάδα Creo καλεί καλλιτέχνες να συμμετάσχουν σε project που θα πραγματοποιηθεί μέσα στο Μάιο 2012.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα e-mail : polinaki50@live.com και creodancecompany@gmail.com γράφοντας δυο λόγια για τον εαυτό τους, τα στοιχεία επικοινωνίας τους και δυο σκέψεις για το project που τους προτείνουμε.

  • Οι ημερομηνίες και οι χώροι των συναντήσεων-προβών θα  τους ανακοινωθούν σύντομα.(Μάιος)
  • Είναι ευπρόσδεκτοι χορευτές, ηθοποιοί, χορογράφοι, ζωγράφοι, εικαστικοί, φωτογράφοι, αρχιτέκτονες, συγγραφείς, κινηματογραφιστές, σκηνοθέτες, μουσικοί, σκηνογράφοι, κά.
  • Η συμμετοχή είναι εθελοντική.

Περιμένουμε με χαρά να σας γνωρίσουμε, να αλληλεπιδράσουμε, να σας εμπνεύσουμε και να μας εμπνεύσετε.

-----------------

Διαβάστε λίγα λόγια για την ιδέα της ομάδας :

«Under conditions of tyranny it is far easier to act than to think», Hannah Arendt

Τα λόγια αυτά της Arendt υπήρξαν η αφορμή και η σπίθα για το ταξίδι αυτής της ερευνητικής διαδρομής. Κατά τη γνώμη μας ο κάθε καλλιτέχνης οφείλει να ξεπεράσει την ανασφάλεια που του γεννάει το άγχος της έκθεσης και να πάρει το πρώτο βήμα. Γιατί τότε μόνο θα ακολουθήσουν κι άλλα και θα σχηματιστεί μια διαδρομή από αποτυπώματα, που θα επηρεάσουν, θα αφυπνίσουν και θα ενεργοποιήσουν τα βήματα κάποιου άλλου.
Η ομάδα καλείται με άλλα λόγια να αποδείξει το αυτονόητο. Πώς δηλαδή εκείνη θα κατορθώσει να δημιουργήσει μία παράσταση από το μηδέν και πώς θα κινητοποιήσει κι άλλους προς αυτή την κατεύθυνση.
Πάνω λοιπόν στην ιδέα της σπουδαιότητας του πρώτου βήματος και το πώς αυτό γίνεται αφορμή αλλά και προϋπόθεση για όνειρα και για τη δημιουργία μιας ολόκληρης διαδρομής από αποτυπώματα, στηρίζεται το προτεινόμενο project.
Εντοπίζουμε και στηρίζουμε όλη την έρευνα στο δίπολο "what if / would you", το οποίο θεωρούμε ότι αντιπροσωπεύει το δίλλημα της πραγμάτωσης του πρώτου βήματος.

Κατά τη διάρκεια προετοιμασίας της παράστασης, η ομάδα θα παρουσιάσει έναν αριθμό ανοιχτών προβών. Οι «ανοιχτές πρόβες» θα γίνονται και σε ανοιχτούς και σε κλειστούς χώρους δηλαδή, σε κανονικές, αλλά και μη κανονικές συνθήκες για τα χορευτικά σώματα. Π.χ. στο στούντιο, στο πάρκο κλπ

Σε αυτές τις ανοιχτές πρόβες η ομάδα θα προσκαλεί κάθε φορά καλλιτέχνες από όλα τα πεδία, μουσικούς, εικαστικούς, ζωγράφους, φωτογράφους, συγγραφείς, αρχιτέκτονες, κλπ. 

  • Οι καλλιτέχνες θα εισπράττουν κάτι από την πρόβα, θα συν-διαλέγονται με αυτή και θα αντιδρούν σε αυτή. Με άλλα λόγια, θα καλούνται να δημιουργήσουν κάτι δικό τους ή να συμπράξουν με αυτό που είδαν. Π.χ., ένας φωτογράφος μπορεί να βγάλει φωτογραφίες, ένας ζωγράφος να κάνει ένα σκίτσο, ή να ολοκληρώσει ένα πίνακα στο σύνολο των προβών, ένας μουσικός να ακολουθήσει αυτοσχεδιαστικά μία πρόβα ή να χτίσει μαζί μας ένα κομμάτι.
  • Ο κάθε καλλιτέχνης θα μπορεί να παρακολουθήσει μία ανοιχτή πρόβα και να μοιραστεί μαζί μας το υλικό που εμπνεύστηκε από αυτό που είδε, ή από την άλλη μπορεί να παρακολουθήσει μία σειρά ανοιχτών προβών και να ολοκληρώσει παράλληλα ένα έργο του, σε σχέση με αυτό που βλέπει και του προτείνεται ή παίρνοντάς το ως αφορμή.
  • Όλα τα υλικά των καλλιτεχνών που θα συγκεντρωθούν από την ομάδα, αν το επιθυμούν και οι ίδιοι, θα συμμετέχουν σε μία ομαδική και πολυμορφική έκθεση στο τέλος της διαδρομής μας. Στην έκθεση θα μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει τα βήματα που πατήσαμε όλοι μαζί και να εμπνευστεί να ξεκινήσει τα δικά του.. φωτογραφίες, ζωγραφιές, μουσική, βίντεο, μακέτες, κίνηση, ποίηση, λόγος, όλα σε μία γιορτή δημιουργίας. Η πολυμορφική αυτή έκθεση θα συμπληρωθεί με την παρουσίαση της παράστασης που θα έχει δημιουργήσει η ομάδα χορού Creo, με τα βήματα που αυτή επέλεξε να περπατήσει.

 

Ομάδα χορού CREO
Χορογραφία: Πωλίνα Κρεμαστά και η ομάδα
Χορεύουν: Άρια Μπουμπάκη, Αγγελική Δαλαγγέλη, Αλέξανδρος Λασκαράτος, Διονυσία Μπάστα, Γιάννης Σταυρόπουλος, Πωλίνα Κρεμαστά

----------------
Με την υποστήριξη του Κέντρου μελέτης χορού «Ισιδώρας και Ραϋμόνδου Ντάνκαν» (Υπεύθυνη: Πηνελόπη Ηλιάσκου)

---------------------------------------