Το Σωματείο Ελλήνων Χορογράφων στους 103,7 FM

 

Το Σωματείο Ελλήνων Χορογράφων για την Παγκόσμια Ημέρα Χορού

 στο ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103,7


Την Κυριακή 29 Απριλίου 2012, στις 16.00, η εκπομπή «Μεταμορφώσεις» στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7, φιλοξενεί το Σωματείο Ελλήνων Χορογράφων, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού. Ο Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων Πέτρος Γάλλιας μαζί με την Αρτέμιδα Ιγνατίου, τη Νατάσα Ζούκα και την Τζένη Αρτεμίου θα μιλήσουν για την τέχνη της Τερψιχόρης στην Ελλάδα. 

Στη χώρα μας, η Παγκόσμια Ημέρα Χορού θα τιμηθεί με μοναδικές εκδηλώσεις! Το Σωματείο Ελλήνων Χορογράφων, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και τη συνεργασία του Ελληνικού τμήματος του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID UNESCO γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Χορού, προσκαλώντας μας σε έναν χορευτικό περίπατο!

Ξεκινά από το Σύνταγμα, κατηφορίζει την οδό Ερμού, διασχίζει το Μοναστηράκι και μέσω της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, φτάνει στο Μουσείο της Ακρόπολης. Μια σειρά από χορευτικά happenings θα πραγματοποιηθούν σε τρείς διαδρομές (Ερμού, Ηφαίστου, Διονυσίου Αρεοπαγίτου) και εφτά στάσεις (Σύνταγμα, Ερμού & Νίκης, Καπνικαρέα, Μοναστηράκι, Θησείο, Ηρώδειο, Μουσείο Ακρόπολης). Παράλληλες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Σύρο, Κέρκυρα! Συμμετέχοντας στον εορτασμό, πολλά στούντιο χορού θα προσφέρουν δωρεάν μαθήματα όλων των ειδών χορού!

Η Παγκόσμια Ημέρα Χορού συμπληρώνει εφέτος την 30η της επέτειο, αφού γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο από το 1982, στις 29 Απριλίου, ημερομηνία γέννησης του Jean-Georges Noverre (1727-1810). Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩinfo: Ημερομηνία Μετάδοσης: Κυριακή 29/4/2012, στις 16:00  |  Επιμέλεια – παρουσίαση εκπομπής: Ζέτα Καρασπήλιου