18ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας (12-19 Ιουλίου)

17o-festival_afisa-web-small-b

Το πράσινο φως του Διοικητικού Συμβουλίου της «Φάρις» πήρε η καλλιτεχνική διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, Βίκυ Μαραγκοπούλου, η οποία άμεσα θα οριστικοποιήσει τις κατ’ αρχήν συμφωνίες που έχει κάνει με τις χορευτικές ομάδες που θα έρθουν εφέτος στην 18η διοργάνωση, από 12 έως 19 Ιουλίου 2012. Το Συμβούλιο ενέκρινε τον προϋπολογισμό του εφετινού Φεστιβάλ, ο οποίος ανέρχεται στα 600.000 ευρώ, μειωμένος κατά 100.000 ευρώ σε σχέση με πέρσι.

Η Βίκυ Μαραγκοπούλου διαβεβαίωσε, ότι παρά τη μείωση του προϋπολογισμού και το εφετινό 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας θα είναι υψηλού επιπέδου και θα κρατήσει την ποιότητά του και το ιδιαίτερο στίγμα του. Άλλωστε, σημείωσε ότι πρώτιστο μέλημά της κάθε χρόνο είναι το κόστος του Φεστιβάλ να υπολείπεται του προϋπολογισμού, τονίζοντας χαρακτηριστικά, ότι πέρσι ο προϋπολογισμός ήταν 700.000 ευρώ, αλλά με μεγάλες προσπάθειες το κόστος περιορίστηκε σε λιγότερα από 600.000 ευρώ.
Όπως σημείωσε η καλλιτεχνική διευθύντρια και εφέτος θα έρθουν νέοι, αλλά και διεθνώς καταξιωμένοι καλλιτέχνες, από την Ευρώπη, την Αμερική, την Αφρική, όπως επίσης θα υπάρχει αφιέρωμα σε βετεράνο κορυφαίο καλλιτέχνη του σύγχρονου χορού, ενώ θα προσκληθούν, όπως κάθε χρόνο και ελληνικές χορευτικές ομάδες. Επιπλέον θα γίνουν παράλληλες εκδηλώσεις και σεμινάριο χορού.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ του υπουργείου Ανάπτυξης, εξασφαλίζοντας χρηματοδότηση για τη συνέχιση αυτής της σημαντικής διοργάνωσης, τουλάχιστον μέχρι το 2015. Υπολογίζεται ότι το ποσό που θα εξασφαλιστεί, θα είναι περίπου 1.500.000 ευρώ, ενώ αντίστοιχο ποσό θα είναι υποχρεωμένος να καταβάλει και ο Δήμος Καλαμάτας.