Η ομάδα Creo στα Αισχύλεια 2012

godot_parastash_small_15-web--3

Η ομάδα σύγχρονου χορού Creo  παρουσιάζει την παράσταση «GODOT» στα πλαίσια των Αισχυλείων 2012, στην Ελευσίνα. Η παράσταση πρωτοπαρουσιάστηκε στο 10ο Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων το 2011 και εκπροσώπησε την Ελλάδα στα διεθνή φεστιβάλ, La Becquée 5ème edition και Sarajevo Winter 2012 

Η ομάδα χορού Creo, μία συλλογικότητα δημιουργών που ασχολούνται με την τέχνη σε διάφορους τομείς (θέατρο, χορό, μουσική, εικαστικά, εκδόσεις), στόχος της έχει να αναδείξει τη διαφορετικότητα, αλλά και τις ομοιότητες των καλλιτεχνικών πεδίων και την ανάγκη για συνεργασία και σύμπνοια ανάμεσα στους φορείς τους.


Godot

Η ομάδα επιλέγοντας ένα από τα κορυφαία έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, το «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Σάμουελ Μπέκετ, έρχεται αντιμέτωπη με μια διπλή πρόκληση. Να διατηρηθεί η δομή και τα πρόσωπα του έργου αλλά και να αποδοθεί το επίκαιρο περιεχόμενο του. Ένα έργο βασισμένο στο λόγο δίνει την αφορμή στα σώματα να μιλήσουν, να συνδιαλεχτούν αντικαθιστώντας τις λέξεις με κίνηση.  Στη σκηνή τέσσερις χορευτές, ο καθένας σε ένα συγκεκριμένο ρόλο του έργου, δανείζονται την αισθητική του βωβού κινηματογράφου η οποία άλλωστε επηρέασε τον Ιρλανδό συγγραφέα. Το φόντο (βίντεο) είναι ένα σύγχρονο αστικό τοπίο όσο απροσδιόριστο επιθυμεί κι ο Σάμουελ Μπέκετ.
Η εποχή μας πιο μπεκετική από κάθε άλλη, μας φέρνει αντιμέτωπους με το μηδενισμό και την αδράνεια. Η αναμονή μιας έξωθεν σωτήριας λύσης μοιάζει να είναι η μόνη ελπίδα, το μόνο νόημα της ύπαρξης. «Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους. Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις.» - Κωνσταντίνος Π. Καβάφης.

 

Η χορογραφία είναι της Πωλίνας Κρεμαστά. Χορεύουν η Αγγελική Δαλαγγέλη, η Άρια Μπουμπάκη, η Πωλίνα Κρεμαστά και ο Γιάννης Σταυρόπουλος.info : Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012  |  Παλαιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας  |  ώρα 21.00 |  είσοδος : συμβολικό αντίτιμο 5€  | Πρόσβαση στα Αισχύλεια: Προαστιακός, αποβίβαση Σταθμός  Μαγούλας Λεωφορεία , 879 ή 863 (Θριάσιο νοσοκομείο-Ελευσίνα), 845 (Πειραιάς-Ελευσίνα, μέσω Θηβών), 871(Πειραιάς-Ελευσίνα, μέσω Λ. Σχιστού), Α16(Πλ.  Κουμουνδούρου-Ελευσίνα, μέσω Ιεράς Οδού), Β15 και Β16( Πλ. Κουμουνδούρου-Ελευσίνα, μέσω Λ. Αθηνών)