Η χορευτική καρδιά της Ελλάδας στην Ιταλία

cuoredigreciaoksmall-web--2

Οι Ιταλοί της Μπολόνια, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν 12 - 29 Ιουλίου 2012 ένα αφιέρωμα στην καλλιτεχνική Ελλάδα, που θα περιλαμβάνει 6 ελληνικές ομάδες χορού, 12 προβολές νέου σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου, ελληνική μουσική, λογοτεχνία, αλλά και γαστρονομικές προτάσεις.

Με τίτλο Cuore di Grecia, οι Ιταλοί μιλούν για την «Ελλάδα του πολιτισμού που αντιστέκεται». Οι υπεύθυνοι του αφιερώματος σημειώνουν : «Σε μια ιστορική στιγμή που το μέλλον ποτέ δεν ήταν πιο αβέβαιο, θα θέλαμε αυτή η εκδήλωση να είναι αφιερωμένη στην Ελλάδα. Μια χώρα αδελφή, φίλη, γείτονα. Μια χώρα που δεν είναι μόνο το αδελφάκι μας στα σύνορα της Ευρώπης, αλλά η εύθραυστη γέφυρα μεταξύ Ασίας και Βαλκανίων, η σκληρή κατάληξη μιας επικρατούσας οικονομικής πολιτικής, αλλά επίσης και η απεραντοσύνη της δημοκρατίας και των κρίσεών της, η απεραντοσύνη του πολιτισμού και του στυλ. Η Ελλάδα πάνω από όλα δεν είναι για εμάς μια βόμβα στις σύγχρονες αγορές. Είναι μια χώρα που εκφράζεται μέσα από ανθρώπους πνευματώδεις, υπερήφανους, ειλικρινείς».

Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο Teatri di Vita της Μπολόνια και από χορευτικής πλευράς, θα περιλαμβάνουν τις ομάδες : Yelp danceco., Αμάλγαμα, RootlessRoot, Χοροθέατρο Οκτάνα, Ομάδα Χορού Ζήτα, Ζωή Δημητρίου.info:   www.teatridivita.it