Εκπαιδευτικό project από την ομάδα Lemurius

lemurius-flyer

Εκπαιδευτικό project χορογραφίας

της ομάδας χορού LEMURIUS

 

To project είναι βασισμένο στο τελευταίο έργο της ομάδας με τίτλο «YΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΗ», έργο για 5 χορευτές, 3 ηθοποιούς και 2 μουσικούς.

Με συνέπεια στο βασικό στόχο ίδρυσης της ομάδας, δηλαδή τη συνεργασία, η ομάδα Lemurius προχωρά στην εκ νέου δημιουργία του τελευταίου της έργου, μιας low budget «Υπερπαραγωγής». 

Ακολουθώντας τη χορογραφική διαδικασία με την οποία στήθηκε το έργο, τα μέλη της ομάδας θα επιχειρήσουν να στήσουν μια νέα «Υπερπαραγωγή», επιλέγοντας υλικό από συνεντεύξεις 90 ανθρώπων -χορευτών και μη- σχετικά με την αρχή και το τέλος των σκηνών μιας παράστασης. Με το επιλεγμένο αυτό υλικό θα ασχοληθούν με τη σύνθεση μιας παράστασης, που στόχο θα έχει τη δημιουργία ενός έργου από πολλούς χορογράφους/δημιουργούς με διαφορετικές ιδέες, αντικρουόμενες κάποιες φορές και πως μέσα από αυτή την πολυφωνία θα βρεθεί μία χορογραφική γραμμή που θα συνδέει όλα τα παραπάνω.

Το project  θα καταλήξει σε παράσταση/παρουσίαση στο Στούντιο Κινητήρας, εκεί όπου έκανε πρεμιέρα και η Υπερπαραγωγή το 2011. Στο τέλος του project θα προβληθεί και το αρχικό έργο βιντεοσκοπημένο έτσι, ώστε να δούμε τη διαδρομή από τη δημιουργία του έως σήμερα.

 

  • Διδάσκει η Κατερίνα Σκιαδά.
  • Το εκπαιδευτικό project απευθύνεται σε επαγγελματίες χορευτές και φοιτητές επαγγελματικών σχολών χορού, καθώς και σε επαγγελματίες ηθοποιούς και μουσικούς.


Oμάδα LEMURIUS
Η ομάδα Lemurius συστάθηκε το 2004 από τους χορευτές Κατερίνα Σκιαδά και Γιάννη Μανταφούνη και το μουσικό Αναστάση Γούλιαρη. ΄Εχει παρουσιάσει έργα της στο 11ο και στο 16ο Φεστιβάλ χορού Καλαμάτας, στο  4ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αθήνας, στο εξωτερικό (Πράγα, Βαλκανική πλατφόρμα /Σκόπια), στο Φεστιβάλ Αθηνών (Ιούνιος 2011) και στο 11ο Φεστιβάλ χορού Ελλήνων χορογράφων (2012). Με το Στούντιο Κινητήρας συνεργάζεται από το 2009 και έχει παρουσιάσει δύο έργα της ( Cross Talk 2009 και Yπερπαραγωγή 2011).


Υπερπαραγωγή
Χορογραφία : Ομάδα Lemurius
Ερμηνεία : Νίκος Δραγώνας, Κατερίνα Σκιαδά,  Δρόσος Σκώτης/Γιάννης Μανταφούνης.
Σχεδιασμός Φωτισμού: Aλέκος  Γιάνναρος
Μουσικoί : Αναστάσης Γούλιαρης, Δημήτρης Τάσαινας, Γιάννης Παπαναστασίου. Διασκευή μουσικής: Δημήτρης Τάσαινας
Επιμέλεια κοστουμιών : Δέσποινα Μακαρούνη.

 


info 27 Αυγούστου – 2 Σεπτεμβρίου 2012  |  Κινητήρας studio, Artistic Residency Centre, Ερεχθείου 22, Ακρόπολη, Αθήνα 11742, Τηλ: 210.9248 328  |  Ώρες: 27 - 31 Αυγούστου,  10.00 – 14.00  και  1 – 2 Σεπτεμβρίου : 16.00 – 21.00  | Κόστος: 90 ευρώ. Για όποιον παρακολουθήσει και το Σεμινάριο “Οι Ρόλοι του Τσίρκου", το συνολικό κόστος θα είναι 170 ευρώ | Για κράτηση θέσης στείλτε βιογραφικό στο m.mantoukou@kinitiras.com με την ένδειξη “Εκπαιδευτικό πρότζεκτ ομάδας Lemurius”