Καλλιτεχνική περίοδος 2012 στο Κινητήρα Studio

in-progress_2012---kinitiras

Το Κινητήρας Studio υποδέχεται τη νέα καλλιτεχνική περίοδο με πίστη, πείσμα και αισιοδοξία, ξεκινώντας με το In Progress Festival.

 

Παραστάσεις

Το In Progress Festival επιστρέφει για 3η χρονιά στο Κινητήρας Studio, στο πλαίσιο του προγράμματος «Καλλιτέχνες με Κρίση» από 20 Σεπτεμβρίου έως 21Οκτωβρίου 2012. Μέσα από τα «μικρού μήκους» έργα (διάρκειας 30’ – 40’) που παρουσιάζονται στο In Progress, οι καλλιτέχνες έρχονται σε άμεση επαφή και συνεργασία με τους θεατές με συζητήσεις, ερωτηματολόγια και άλλους ευφάνταστους τρόπους ανταλλαγής ιδεών, διερευνώντας την εξέλιξη της δημιουργικής διαδικασίας και τον τρόπο που μπορεί να επηρεαστεί από τη γνώμη του κοινού.

Τη σκυτάλη παίρνει η παράσταση «Η εποχή της Μπεκάτσας» (Μια ιστορία εξουσίας) από την Ομάδα ΧΑ! (2/11 - 2/12), ενώ ο καινούριος χρόνος έρχεται με… την Παραμονή Πρωτοχρονιάς, το βραβευμένο έργο του Κώστα Καραφύλλη που ανεβαίνει σε παγκόσμια πρώτη, σε σκηνοθεσία Αντιγόνης Γύρα (18/1 - 8/2). Στην παιδική σκηνή του Κινητήρας Studio κι αφού ξετρέλαναν με τις γεύσεις τους μικρούς και μεγάλους, τα Παραμυθοφουρνίσματα επιστρέφουν για ακόμη πιο γευστικές περιπέτειες (τέλος Οκτωβρίου).

 

Residency Centre

Συνεχίζοντας τη δράση του ως το πρώτο Artistic Residency Centre για τις παραστατικές τέχνες στην Ελλάδα, το Κινητήρας Studio φιλοξενεί αφιλοκερδώς καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, παρέχοντας τους συνθήκες για έρευνα, δημιουργία αλλά και παρουσίαση των έργων τους. Στα πρώτα δύο Residencies (27/10 - 4/11) της σεζόν επιστρέφουν δύο καλλιτέχνες που έχουν κερδίσει την αγάπη του κοινού, και συνεργάζονται με τα μέλη της ομάδας Κινητήρας Χοροθέαμα. Θα πραγματοποιηθεί το Area project (3 - 4/11) του Georg Hobmeier σε συνεργασία με την Ιωάννα Καμπυλαυκά και η έρευνα του Rudi Skotheim Jensen σε συνεργασία με τη Φλώρα Καλομοίρη (15/12) και την υποστήριξη της Νορβηγικής πρεσβείας.

Μαθήματα

Μετά τη μεγάλη ανταπόκριση στο πρόγραμμα Κινητήρας για ανέργους, συνεχίζονται και αυτή τη χρονιά τα πρωινά μαθήματα χορού, θεάτρου και yoga, που σχεδιάστηκαν ειδικά για όσους έχουν πληγεί από την κρίση (από 3 έως 5 ευρώ, με την επίδειξη κάρτας ανεργίας). Ο σταθερός Κύκλος Μαθημάτων 2012 ξεκινά στις 3 Σεπτεμβρίου 2012 με ειδική προσφορά 10% έκπτωση και δωρεάν εγγραφή σε όλα τα μαθήματα μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου. Επίσης, διδάσκονται μαθήματα για μικρούς και μεγάλους, όπως σύγχρονος χορός, αυτοσχεδιασμός, hatha yoga και feldenkrais.

 


info: Κινητήρας Studio-Artistic Residency Centre, Ερεχθείου 22, Ακρόπολη, Τηλ:  2109248328