Τα αστέρια της ΕΛΣ χορεύουν στην Ευρώπη

img_2402-viky-isaakidoy-web

Με ικανοποίηση και υπερηφάνεια δέχτηκαν την πρόσκληση για να χορέψουν εκτός Ελλάδας, οι πρώτοι χορευτές του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Συγκεκριμένα, η Μαρία Κουσουνή και ο Danilo Zeka προσκλήθηκαν στο Udine της Ιταλίας για να χορέψουν στο Γκαλά του Ερυθρού Σταυρού (Δεκ. 2011) το Exit Loop, μια χορογραφία του Renato Zanella σε μουσική Maurice Ravel. Επίσης, η Μαρία Κουσουνή ερμήνευσε το Bolero του Ravel στην Arena di Verona, στην Ιταλία (Φεβ. 2012), σε χορογραφία Renato Zanella.

 Η Βίκυ Ισαακίδου (φωτο) και ο Alexander Neskov δέχτηκαν την πρόσκληση να χορέψουν στο Γκαλά του Βελιγραδίου (Ιουν. 2012), το Adagietto σε χορογραφία Renato Zanella και μουσική G. Mahler.

Ο Igor Siadzko ερμήνευσε το ρόλο του Doctor Ibolit, ήρωα Ρώσικου παραμυθιού σε μουσική Morozov, στην Κολωνία (Γερμανία, Απρ 2012).

Ο Danilo Zeka θα είναι ένα από τα 16 αστέρια που θα συμμετάσχουν στο Γκαλά Μπαλέτου που θα γίνει στο Ηρώδειο στις 16/9/2012 και θα ερμηνεύσει το Voyage, σε χορογραφία Renato Zanella και μουσική Motzart piano concerto no. 23.

Επίσης, οι χορευτές του Μπαλέτου της ΕΛΣ Χριστίνα Μακρίδου και Βαγγέλης Μπίκος έλαβαν τον τίτλο του Σολίστ και η Άννα Φράγκου και η Πόπη Σακελλαροπούλου έγιναν Κορυφαίες.