Ο Χορός στο Badminton για τη σεζόν 2012-13

balletflamencoandalucia111l-by-miguelangelgonzalez-web

Θέατρο Βadminton

Καλλιτεχνική περίοδος 2012 – 2013

 

Το Θέατρο Badminton ξεκινά την 7η θεατρική του περίοδο, με ένα πρόγραμμα πολυσυλλεκτικό που περιλαμβάνει αρκετές παραστάσεις χορού, καθώς και το Εθνικό Θέατρο Ακροβατών της Κίνας.

Σε συνθήκες βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, ο ρόλος του Πολιτισμού αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία και το Θέατρο Badminton, στηριγμένο αποκλειστικά και μόνο στα εισιτήρια των θεατών του, ελπίζει για μια ακόμη φορά να φανεί αντάξιο στις προσδοκίες των χιλιάδων απαιτητικών θεατών και φίλων του.

 

  • FUERZA BRUTA – LOOK UP!   ( 22 Σεπτεμβρίου – 7 Οκτωβρίου 2012 ) 

Μια ανατρεπτική παράσταση, από τους δημιουργούς του De La Guarda! Για πρώτη φορά, οι θεατές όρθιοι στη σκηνή του Badminton θα απολαύσουν την υγρή εμπειρία του Fuerza Bruta λίγα μόνο εκατοστά πάνω από τα κεφάλια τους.

 

  • GRIGOROVICH BALLET  - «Η Ωραία Κοιμωμένη»  ( 11 - 15 Οκτωβρίου 2012 )

Ο σπουδαιότερος εν ζωή Ρώσος χορογράφος Γιούρι Νικολάεβιτς Γκριγκορόβιτς επιστρέφει στην Ελλάδα, μετά τον «Σπάρτακο» και τη «Λίμνη των Κύκνων», για να παρουσιάσει με 100 συντελεστές μια υπερπαραγωγή, τη χορογραφία του για την «Ωραία Κοιμωμένη»!

 

  • BALLET FLAMENCO DE ANDALUCIA   (3 - 4 Νοεμβρίου 2012)

Το πιο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα φλαμένκο της Ισπανίας έρχεται για να παρουσιάσει τη νέα του δουλειά  «Metáfora». Το πολυβραβευμένο μπαλέτο, με οδηγό τον χορογράφο και καλλιτεχνικό διευθυντή του Ruben Olmo, μας ξεναγεί στο ρυθμό και το πάθος της Ανδαλουσίας, γενέτειρας του φλαμένκο, με μια αναδρομή στην τέχνη του φλαμένκο, από την αρχέγονη καταγωγή του ως τις σύγχρονες εκδοχές και επιρροές του.

 

  •  NATIONAL CHINESE ACROBATIC TROUP  - “SPLENDID”  (26 Δεκεμβρίου 2012  – 6 Ιανουαρίου 2013)         

Το Εθνικό Θέατρο Ακροβατών της Κίνας θα παρουσιάσει τη νέα του παράσταση «Splendid». Οι μάστερ της ακροβατικής τέχνης με έναν 50μελή θίασο ακροβατών, που αποτελούν την κινέζικη …εθνική ομάδα, θα εντυπωσιάσουν το κοινό με τα απίστευτα ακροβατικά τους. Το «Splendid», μία μεγαλειώδης παραγωγή, θεωρείται η αρτιότερη παράσταση στην ιστορία του συγκροτήματος, που ξεκινά  την παγκόσμια περιοδεία του από το Θέατρο Badminton.

 

  • GALA BALLET DE L’ OPERA DE PARIS  -  «Αφιέρωμα στον Rudolph Nureyev»  (19 - 20 Ιανουαρίου 2013)

Μεγάλα αστέρια του Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού τιμούν τα 20 χρόνια από το θάνατο του Rudolph Nureyev (Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Μπαλέτου από το 1983 έως το 1989), παρουσιάζοντας ένα γκαλά με ορισμένες από τις πιο σημαντικές χορογραφίες που έκαναν τον κορυφαίο χορευτή γνωστό σε όλη την υφήλιο.

 


info: www.badmintontheater.gr