Ο Χορός στη Στέγη 2012-13

2012-2013_med-web

Στην 3η της καλλιτεχνική περίοδο, η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με επιλεγμένα θεάματα, συμπεριλαμβάνοντας όλες τις τέχνες, από θέατρο, μουσική, χορό, εικαστικά, φωτογραφία, έως κινηματογραφικές προβολές, διαλέξεις, εφηβικό θέατρο και σεμινάρια για μικρούς και μεγάλους.

Το πρόγραμμα των παραστάσεων Χορού για το 2012-13 περιλαμβάνει νέους καλλιτέχνες και ομάδες υψηλού επαγγελματικού επιπέδου, μη δυτικές κουλτούρες και γνωστούς, κορυφαίους χορογράφους της διεθνούς σκηνής.

 

  • 17 – 28 Οκτωβρίου 2012 - ROOTLESSROOT : Kireru

Kireru σημαίνει «ξέσπασμα»! Yπό τους ήχους της ζωντανής μουσικής του John Parish, οι RootlessRoot αποκαλύπτουν την άγρια ομορφιά του χορού

 

  • 7 - 11 Νοεμβρίου 2012  - LEMI PONIFASIO :  Βirds with skymirrors

Από τη Νέα Ζηλανδία και το μακρινό Όκλαντ έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο Lemi Ponifasio (Λέμι Πονιφάζιο) και η ομάδα του ΜΑU. Το έργο τους Birds with Skymirrors, είναι μια παράσταση-καταγγελία για την τεράστια έκταση μη ανακυκλώσιμων αποβλήτων που έχει δημιουργηθεί στο κέντρο του Ειρηνικού Ωκεανού.

 

  • 22 - 25 Νοεμβρίου 2012  - WILLIAM KENTRIDGE : Refuse the hour

 Μια ιδιοφυΐα της σύγχρονης τέχνης, για πρώτη φορά στην Ελλάδα και σε μια από τις σπάνιες εμφανίσεις του στη σκηνή, με ένα multimedia θεατρικό όνειρο για τον πανδαμάτορα Χρόνο.

 

  • 5-10 Δεκεμβρίου 2012 - ΑKRAM KHAN : Desh

Ο Άκραμ Καν έρχεται στην Αθήνα για να παρουσιάσει το Desh που στη βεγγαλική γλώσσα σημαίνει «πατρίδα». Στο νέο του έργο, ο φημισμένος Βρετανός χορευτής και χορογράφος με καταγωγή από το Μπανγκλαντές αποτολμά ένα παραμυθένιο ταξίδι αναζήτησης της πατρογονικής γης, αλλά και της ταυτότητάς του.

 

  • 19 Δεκεμβρίου 2012 – 20 Ιανουαρίου 2013 (Χορός για όλες τις  ηλικίες) - DEFAULT COMPANY : Ιστορίες καιρού

Η Ξένια Θεμελή και η ομάδα default, θα παρουσιάσουν τις Ιστορίες καιρού για θεατές κάθε ηλικίας. Ένα σύνθετο θέαμα στα όρια μεταξύ χορού, θεάτρου, μουσικής και πλαστικών τεχνών βασισμένο στο Παραμύθι με τα χρώματα του Αλέξη Κυριτσόπουλου.

 

  • 6-10 Φεβρουαρίου 2013 -  FAUSTIN LINYEKULA : Le Cargo 

Η τέχνη του χορού ως κραυγή δύναμης και το σώμα ως αφηγητής ιστοριών. Με λέξεις, κινήσεις, μουσική, ή εικόνες, ο 38χρονος Αφρικανός χορευτής και χορογράφος Φωσταίν Λινυεκουλά αναδεικνύει την πολιτική διάσταση της τέχνης. Στο επίκεντρο της καλλιτεχνικής του ανησυχίας, η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

 


info: Δείτε το πλήρες πρόγραμμα 2012-13 της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών εδώ