Η παρουσία του Σωματείου Χορού & Ρυθμικής

Προφίλ – Δράσεις – Στόχοι

 

 

Κάνοντας μια μικρή αναδρομή στο παρελθόν, το Σωματείο Χορού & Ρυθμικής ιδρύθηκε το 1975 στην Αθήνα. Ήταν το πρώτο Σωματείο στο είδος αυτό, που ιδρύθηκε για να ενώσει τους ανθρώπους του χορού, ώστε να μπορέσουν να επιλύσουν τα προβλήματα του χώρου τους.

Έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη θέσπιση των νόμων και προεδρικών διαταγμάτων 1158/81 και 457/83 με τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των μελών του. Οι ίδιοι νόμοι ισχύουν έως σήμερα και διέπουν την ανώτερη εκπαίδευση, τη λειτουργία των ερασιτεχνικών και επαγγελματικών σχολών χορού, με μικρές τροποποιήσεις.

Στην πορεία του διοργάνωσε πλήθος εκδηλώσεων, σεμιναρίων, διαλέξεων, παραστάσεων προωθώντας έως σήμερα τους στόχους και τις προσδοκίες των μελών του. Παρέλαβε ένα αξιολογότατο αρχείο φωτογραφιών και προγραμμάτων όλων των δράσεων του, που ίσως κάποια στιγμή μπορέσει να  γίνει ένα ιστορικό λεύκωμα.

Παράλληλα πάντα προσπαθεί επισταμένως να παρέμβει στις νομοθετικές ρυθμίσεις του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού που αφορούν τους διπλωματούχους καθηγητές, εντείνοντας τις προσπάθειες για τη δημιουργία κλάδου, ώστε να αναγνωριστούν τα επαγγελματικά τους δικαιώματα.

Ένα επίσης σημαντικό κομμάτι της πορείας του Σ.Χ.Ρ. ήταν η έκδοση του περιοδικού «ΧΟΡΟΣ» και αργότερα «ΧΟΡΟΣ+plus» με σημαντική παρουσία και αδιάψευστη προσφορά στο χώρο της τέχνης. Δυστυχώς, η έκδοσή του διακόπηκε το 2010 για οικονομικούς λόγους με κυριότερο αυτών την παύση των επιχορηγήσεων του Υπουργείου Πολιτισμού.

Τα τελευταία χρόνια το Σωματείο διευρύνει τη δράση του και στην περιφέρεια μέσα από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τα οποία ζουν και εργάζονται σε αυτήν, προωθώντας έτσι την τέχνη του έντεχνου χορού και δημιουργώντας εστίες πολιτιστικών δράσεων οι οποίες εξυπηρετούν όλα τα μέλη του. Σε συνεργασία με Δήμους, Περιφέρειες και τοπικούς πολιτιστικούς φορείς δημιουργεί θεσμούς καλλιτεχνικών εκδηλώσεων που αγκαλιάζονται με θέρμη από τις τοπικές κοινωνίες, αναγνωρίζοντας την ουσιαστική προσφορά του.

Δράσεις κατά το 2012

1. Πανελλήνιος Διαγωνισμός Χορού «Ευ Δημιουργείν»
2. Διοργάνωση Φιλανθρωπικών Εκδηλώσεων
3. Διοργάνωση Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων
4. Παρεμβάσεις για Επαγγελματικά Ζητήματα

Τι να περιμένετε...

•  Τακτική Συνέλευση Μελών
•  6ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Χορού «Ευ Δημιουργείν» 2013
•  Διαγωνισμός Χορού «Ευ Δημιουργείν» 2013 – Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων
•  Φιλανθρωπικό GALA
•  Διοργάνωση Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων
•  1η Καλοκαιρινή Χορευτική Κατασκήνωση για παιδιά έως 15 ετών
•  Δημιουργία ιστοσελίδας ΣΧΡ ή/και δίμηνης εφημερίδας.
•  Προνομιακές Τιμές 


Η ενημέρωση των μελών του Σωματείου Χορού & Ρυθμικής αλλά και κάθε ενδιαφερομένου γίνεται πλέον μόνο ηλεκτρονικά. Γι’ αυτό, προτείνουμε:
-   Να γίνετε μέλη στην ομάδα μας facebook Σωματείο Χορού & Ρυθμικής.
-   Να μας στείλετε e-mail στο chorosmagazine@yahoo.gr
-   Να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με κάποιο από τα μέλη του Δ.Σ.
Η συνδρομή των μελών για το 2012 είναι €50, την οποία μπορείτε να καταβάλλετε με ονομαστική κατάθεση στην τράπεζα. Ο αριθμός λογαριασμού στην Εθνική Τράπεζα είναι 160/48010405 (Σωματείο Χορού & Ρυθμικής).

------------------------------------

 Διοικητικό Συμβούλιο

Πρόεδρος: Όλγα Παππά
Αντιπρόεδρος: Κατερίνα Τσιάρα
Γραμματέας: Ολυμπία Μπεναρδή
Βοηθός Γραμματέα: Πέκγη Παπαντωνίου
Ταμίας: Κατερίνα Αργυροπούλου
Βοηθός Ταμία: Μαρία Βρονταμίτη
Μέλη: Νέλλυ Σούρλα, Ανδριανή Μαρούλη

----------------------------------------------------------------

 


info : Κ. Βάρναλη & Αναξαγόρα 1, Νέα Ερυθραία, τ:/f: 210.8070087, 210.8070474, κ: 6996.447 337  |  e-mail: chorosmagazine@yahoo.gr  |  Facebook: Σωματείο Χορού και Ρυθμικής  |