1ο Tablao flamenco

postertf-7

Την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου ξεκινάει ένα καινούργιο event με σκοπό να αναδείξει τη δουλειά καλλιτεχνών που ασχολούνται με το flamenco και γενικότερα την ισπανική κουλτούρα.

Πρόκειται για μια βραδιά με παραδοσιακές μυρωδιές και γεύσεις της ισπανικής γαστρονομίας, φτιαγμένες από το εργαστήρι μαγειρικής Taller de cocina της Margarita Barros με τους μαθητές του Abanico.

Στην συνέχεια θα ακολουθήσει Tablao flamenco και τη βραδιά θα κλείσουν οι γνωστοί Gatos Negros (το τμήμα τραγουδιού flamenco του PLAYGROUND που διδάσκει η Γιώτα Baron).

Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας του Playground είναι η εκδήλωση να πάρει ένα μόνιμο χαρακτήρα, ώστε να δοθεί η ευκαιρία στους καλλιτέχνες να παρουσιάζουν τη δουλειά τους, αλλά και στο αθηναϊκό κοινό να γνωρίσει καλύτερα την ισπανική κουλτούρα.

Κιθάρα:       Roland Hoffmann
Τραγούδι:   Γιώτα Baron, Gatos Negros
Cajon:         Demian Gomez
Χορεύουν: Εύα Καρτερού, Βίκη Σκορδαλή, Seda Karayilan, Νατάσα Καραγιαννάκου,
                    Μαντώ Κυρίτση, Χριστίνα Καράμπαμπα, Λίνα Τσεκούρα
                    Γιώτα Πεκλάρη.
Φωτισμοί:  Σοφία Αλεξιάδου

 

Λίγα λόγια για τα Tablao


Tablao λέγεται ο χώρος όπου γίνονται παραστάσεις φλαμένκο. Τα Tablao αναπτύχθηκαν τη δεκαετία του ‘60 στην Ισπανία και αντικατέστησαν τα περίφημα Café Cantante. Τη μεγαλύτερη τους ακμή τη γνώρισαν από τα μέσα του 19ου αιώνα μέχρι και τη δεύτερη δεκαετία του 20ου αιώνα. ΄Ενας από τους διασημότερους ιδιοκτήτες ήταν ο Silverio Franconetti (τραγουδιστης ο ίδιος) ο οποίος, αν και δεν ήταν ο δημιουργός των Café Cantante, ήταν ο πρώτος ιδιοκτήτης που με την επιμονή του στην ποιότητα των καλλιτεχνών που φιλοξενούσε, έδωσε μια σαφή ώθηση στο να εξαπλωθούν τα Tablao αρχικά στην Ανδαλουσία και αργότερα στην υπόλοιπη Ισπανία.

 


info: PLAYGROUND, Βουτσαρά 6,  Βοτανικός (στ. μετρό Κεραμεικός) - Τ.: 210 8544836 |  Ώρα έναρξης: 21.00  | Είσοδος: 15€ (με φαγητό και σανγκρία)  |  www.studioplayground.gr