Η ομάδα Levantes σε περιοδεία στη Βρετανία

canape_amy_lord-1

Την πιο πρόσφατη παραγωγή της, με τίτλο Canapé Art, παρουσίασε σε περιοδεία στη Βρετανία η χοροθεατρική ομάδα Levantes, η οποία απαρτίζεται από την Ελένη Εδιπίδη, υπότροφο του Ιδρύματος Ωνάση και τη Βρετανίδα Bethany Harrison. Πρόκειται για ένα σπονδυλωτό έργο που αποτελείται από τέσσερις εικοσάλεπτες performances και σχολιάζει την απλή καθημερινότητα με απροσδόκητο τρόπο. 

Το έργο παρουσιάστηκε το 2011 στο Royal Festival Hall και στο Queen Elizabeth Hall του Λονδίνου και, ακολούθως, το περασμένο καλοκαίρι, στο Παγκόσμιο Πολιτισμικό Φεστιβάλ του Γκρίνουιτς (Greenwich World Cultural Festival), στο Big Dance «Family Cabaret» του Ίπσουιτς, καθώς και στο πλαίσιο του «Cabaret under Canvas» του Γκρίνουιτς. Επιπλέον, η performance παρουσιάστηκε στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου 2012, κατά τη μεταφορά της Ολυμπιακής Φλόγας στους δρόμους του Έλταμ, και στις 27 Ιουλίου κατά την προκαταρκτική τελετή έναρξης στο Γούλιτζ.

Η ομάδα Levantes τιμήθηκε με το Βραβείο Καλύτερης Χορογραφίας για Παιδιά 2012, θεσμό τον οποίο συνδιοργανώνουν το περίφημο θέατρο Sadler’s Wells, η Σχολή Σύγχρονου Χορού του Λονδίνου και το θέατρο The Place. Τον Φεβρουάριο του 2013, το Canapé Art θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Robin Howard του Λονδίνου, ενώ η προηγούμενη παραγωγή της ομάδας, με τίτλο Two Peas Without a Pod, θα περιοδεύσει την άνοιξη του 2013.

Τέλος, τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2012, η Ελένη Εδιπίδη και η Bethany Harrison, μαζί με μια ομάδα αποτελούμενη από 14 performers, πραγματοποίησαν καλλιτεχνική περιοδεία στη Γερμανία και την Ιταλία στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Instant Acts 2012», διδάσκοντας σε εργαστήρια και δίνοντας παραστάσεις σε σχολεία και φυλακές.

Η Ελένη Εδιπίδη σπούδασε στο Κέντρο Χορού Laban του Λονδίνου και είναι κάτοχος πτυχίου και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών Ευρωπαϊκής Χοροθεατρικής Πρακτικής του Μητροπολιτικού Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ (MMU). 

 

πηγή : περιοδικό Κοινωφελούς Ιδρύματος Α. Ωνάσης