Παραίτηση της Λίας Μελετοπούλου από το ΔΣ της ΚΣΟΤ

lia-meletopoulou-web

Την παραίτησή της από τη θέση της Προέδρου της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης κατέθεσε τον προηγούμενο μήνα η Λία Μελετοπούλου.

Στην επιστολή της (διαβάστε την παρακάτω) προς τον Υπουργό Παιδείας, η κ. Μελετεπούλου εκδηλώνει την άρνησή της απέναντι στην προχειρότητα, αλλά και τη δυσαρέσκειά της για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες υποχρεώθηκε, ως Πρόεδρος του ΔΣ να συνεργαστεί με τη Διεύθυνση της ΚΣΟΤ.

Η παραίτηση αυτή, το μόνο σίγουρο είναι, ότι θα στερήσει την ΚΣΟΤ από έναν άνθρωπο του Σύγχρονου Ελληνικού χορού, που και γνώσεις, αλλά και εμπειρία θα μπορούσε να προσφέρει. Σημειωτέον, ότι μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές, η κ. Μελετοπούλου δεν είχε λάβει καμιά ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με την αποδοχή, ή απόρριψη της παραίτησής της.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε για τους νεότερους που ίσως δεν γνωρίζουν, ότι η Λία Μελετοπούλου είναι η ιδρύτρια του Μικρού Χορευτικού Θεάτρου, το 1982, με το οποίο έχει διαγράψει μια ιδιαίτερη και ποιοτική πορεία στο Σύγχρονο Ελληνικό χορό. Από το 1985 τα περισσότερα έργα της αντλούν τη θεματολογία τους από το αρχαίο δράμα και παρουσιάζονται με καινοτομική χορογραφική και σκηνοθετική ματιά. Το «Μετά…» (2007), που παρουσιάστηκε στο Εργοστάσιο, το χώρο του Μικρού Χορευτικού Θεάτρου, αποτελεί και την, έως σήμερα, πιο πρόσφατη δουλειά της.
 

Διαβάστε παρακάτω την επιστολή παραίτησης της Λ. Μελετοπούλου: 

Κύριε Υπουργέ,

Με την επιστολή μου αυτή επιθυμώ να σας εκφράσω τη βαθιά μου απογοήτευση από την μέχρι σήμερα θητεία μου στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης και να σας υποβάλω την παραίτηση μου από τη θέση της Προέδρου.

Η μονίμως πρόχειρη και απαράδεκτα ελλιπής ενημέρωση του Διοικητικού Συμβουλίου και η αιφνιδιαστική απαίτηση της υπογραφής μου, για πολύ σοβαρά θέματα, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, με έχουν φέρει επανειλημμένα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η συνεργασία με τη διεύθυνση της Σχολής δεν μπορεί να είναι αρμονική, πόσο μάλλον καρποφόρα και παραγωγική. 
Σεβόμενη το θεσμό, την αείμνηστη ιδρύτρια της Σχολής Κούλα Πράτσικα, αλλά και τη δική μου πορεία, παρακαλώ να δεχτείτε την παραίτηση μου, αφού αδυνατώ να προσφέρω όσα εκ του Καταστατικού ως πρόεδρος θα όφειλα.

Με εκτίμηση,

Λία Μελετοπούλου