3ο διαγωνισμός performance: «Πόσο ρατσιστής είσαι;»....οι νικητές.

lift1

Πανηγυρική αυλαία με νικητή την τέχνη

για τον 3ο διαγωνισμό performance «Πόσο ρατσιστής είσαι;»

 

Με μεγάλη επιτυχία, τέσσερις sold out παραστάσεις από τις 28 έως τις 31 Μαρτίου και τις καλύτερες εντυπώσεις για το μέλλον της ελληνικής σκηνής, ολοκληρώθηκε ο 3ος διαγωνισμός performance του Κινητήρα. Οι επτά ομάδες, που φέτος κλήθηκαν να απαντήσουν στο ερώτημα «Πόσο ρατσιστής είσαι;» με σύντομα trio-perfomances (διάρκειας 5’ - 15’) μέσα από το θέατρο, το χορό, τη μουσική και το stand up comedy, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και ενθουσίασαν το κοινό με τη δημιουργικότητα, τη φαντασία, τους προβληματισμούς, το χιούμορ και τη νεανική ορμή τους.

Το βραβείο της επιτροπής απέσπασε η ομάδα ανθρΩπάκια του Θωμά Διάφα με το έργο «Reich», κερδίζοντας τη συμμετοχή της στο 4ο «In progress festival» το Φθινόπωρο του 2013 στον Κινητήρα. Το βραβείο του κοινού, το οποίο αντιστοιχεί σε χρηματικό έπαθλο ύψους 399,99 ευρώ, απέσπασε η ομάδα Lift Inc της Κύνθιας Βουκουβαλίδου με το έργο «Lift me down».

Να υπογραμμίσουμε ότι ο διαγωνισμός performance πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Καλλιτέχνες με κρίση», δίνοντας κίνητρο και ενθαρρύνοντας την καλλιτεχνική κοινότητα να συνεχίσει να δημιουργεί, με τη συμβολή της γειτονιάς του Κινητήρα, της τοπικής κοινότητας στην περιοχή Ακρόπολη – Κουκάκι, που αυτές τις δύσκολες μέρες επιλέγει και στηρίζει έμπρακτα την καλλιτεχνική δράση και δημιουργία, αναγνωρίζοντας ότι η αλληλοϋποστήριξη είναι η μόνη διέξοδος.
 


info: Δείτε τον πλήρη κατάλογο με όλες τις συμμετοχές του διαγωνισμού κάντοντας κλικ εδώ