Ομάδες χορού για την΄Εκφραση Αθήνα 2013

da---dancepressgr

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

του Ε.Κ.Δ.Ι.Θ. και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων

προς όλες τις Εταιρείες ή ομάδες Θεάτρου και Χορού για το

ΕΚΦΡΑΣΗ ΑΘΗΝΑ

20 Ιουνίου – 7 Ιουλίου 2013

 

Το Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (ΙΤΙ) σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων πραγματοποιούν για πρώτη φορά την δράση Έκφραση Αθήνα. Ο Δήμος Αθηναίων δίνει βήμα σε νέες δημιουργίες την περίοδο, Ιούνιος - Ιούλιος 2013 παρουσιάζοντας παραστάσεις θεάτρου και χορού σε ανοικτό θέατρο.

Η δράση αφορά την παρουσίαση νέων δημιουργιών, τόσο θεατρικών όσο και χορευτικών σχημάτων, η οποία θα πραγματοποιηθεί την περίοδο 20 έως 28 Ιουνίου 2013 για τις παραστάσεις θεάτρου και από 1 έως 7 Ιουλίου για τις παραστάσεις χορού.
Το Ε.Κ.Δ.Ι.Θ. (ITI) θα ορίσει μία επιτροπή επιλογής των συμμετεχόντων ομάδων στην δράση Έκφραση Αθήνα για τις ομάδες θεάτρου ή χορού που θα συμμετάσχουν και θα αναλάβει την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή για την παρουσίαση τους, ενώ ο Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α. έχει αναλάβει την προβολή και έντυπη επικοινωνία της δράσης Έκφραση Αθήνα.

Η δράση αποσκοπεί σε μία συστηματική οργάνωση, που θα αποτελέσει την υποδομή για την διεύρυνση των δραστηριοτήτων του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία πάντα με το Ε.Κ.Δ.Ι.Θ. (ITI) αλλά και την προβολή των χώρων του Δήμου Αθηναίων.

Κριτήρια επιλογής για τις συμμετέχουσες εταιρείες/ομάδες θεάτρου ή χορού θα αποτελέσουν οι νέες καλλιτεχνικές δημιουργίες και παραστάσεις με απλές τεχνικές προδιαγραφές. Η νέα αυτή δράση θα ενισχύσει την ήδη σημαντική εικόνα του Δήμου Αθηναίων τόσο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, εντάσσοντας στο πρόγραμμά του πολιτιστικές δραστηριότητες ανοικτού χώρου. Γι’ αυτό και προσφέρει το ανοικτό θέατρο στον Κολωνό για τις θεατρικές παραστάσεις και το θέατρο στην πλατεία Κουμουνδούρου για τις παραστάσεις χορού. Παράλληλα μέσω αυτής της δράσης ενισχύεται η επικοινωνία του πολιτιστικού προϊόντος στους δημότες των Αθηνών και προβάλλεται η δυναμική παρουσίαση νέων δημιουργιών των παραστατικών τεχνών στους επισκέπτες της Αθήνας.

Οι ενδιαφερόμενες Εταιρείες ή ομάδες Θεάτρου και Χορού θα πρέπει να υποβάλουν στα γραφεία του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (Πειραιώς 206, 17778, Ταύρος):

1. Συμπληρωμένη Δήλωση Δυνατότητας Συμμετοχής (με υπογραφή νομίμου εκπροσώπου Εταιρείας/Ομάδας Θεάτρου ή Χορού & σφραγίδα).
2. DVD της παράστασης (σε περίπτωση που δεν έχει ανέβει η παράσταση, DVD με 15-20 λεπτά από πρόβα).
3. Έντυπο Υλικό από την παράσταση (κριτικές, άρθρα κλπ).


Υποβολή δήλωσης δυνατότητας συμμετοχής & DVD από Τετάρτη 24 Απριλίου έως Πέμπτη 9 Μαΐου 2013 ώρες γραφείου (12.30-16.30). Κατεβάστε τη φόρμα δήλωσης ενδιαφέροντος ΕΔΩ

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων: Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Παρουσίαση παραστάσεων θεάτρου: Πέμπτη έως Παρασκευή 20-28 Ιουνίου 2013

Παρουσίαση παραστάσεων χορού: Δευτέρα έως Παρασκευή 1-7 Ιουλίου 2013

 


info:  Επικοινωνία: Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, τηλ: 210 3303149, office@hellastheatre.gr & itigr@otenet.gr